Jaki pomysł na jesienne ciasto?


  • Magda (La grande e la piccola cu 21 października  Odpowiedz

    Hej :) Dopiero dziś zobaczyłam Twój post na forum. Już śpieszę z pomysłami :) Podaje Ci linki do moich jesiennych ciast, jakie zamieściłam na blogu. Mam nadzieje, że będą Ci smakowały, pozdrawiam serdecznie, Magda
    http://lagrandeelapiccolacuoca.blogspot.it/2016/10/ciasto-gruszkowe-z-biaa-czekolada-i.html
    http://lagrandeelapiccolacuoca.blogspot.it/2016/09/migdaowo-czekoladowe-ciasto-z-gruszkami.html
    http://lagrandeelapiccolacuoca.blogspot.it/2016/09/ciasto-ze-sliwkami-jogurtem-bez-masa.html
    http://lagrandeelapiccolacuoca.blogspot.it/2016/10/tarta-z-kremem-pistacjowym-ze-sliwkami.html

  • Sandra 12 listopada  Odpowiedz

    SZARLOTKA BUDYNIOWA

    1/2 kg mąki pszennej,
    szklanka cukru,
    2 jajka,
    250g masła lub margaryny,
    2 opakowania cukru waniliowego,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego,
    700ml mleka,
    ok. kilogram jabłek,
    2 łyżeczki cynamonu,
    lukier lub cukier puder do posypania

    1) Z mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, cukru z cukrem waniliowym, masła i jajek zagnieść gładkie ciasto, włożyć je na chwilę do zamrażalnika.
    2) W tym czasie ugotować budyń i przygotować jabłka-obrać je i zetrzeć na tarce z największymi oczkami- jeśli ktoś lubi, może je pokroić w cieniuteńkie plasterki. Jabłka wymieszać z cynamonem.
    3) Wyjąć ciasto, podzielić je na dwie części, jedną wylepić blachę do pieczenia, na ciasto wyłożyć jabłka( gdyby puściły zbyt wiele soku- należy go odcisnąć), jabłka polać gorącym budyniem. Całość przykryć drugą częścią ciasta.
    4) Piekarnik nagrzać do temperatury 180-190 stopni, wstawić ciasto, piec ok.45-50 minut- na złoty kolor. Po upieczeniu ciasto grubo posypać cukrem pudrem lub polukrować.Ja zamiast płata ciasta na budyniu robie kruszonke na tarce tylko dłuzej chlodze czesc ciasta.

  • Anonim 18 maja  Odpowiedz

    Nie przepadam za ciastami ale zawsze na jakiś fit albo eko batonik się skuszę https://atlas-zdrowia.pl/zdrowe-fit-batony-sezamki i staram się mieć zapas w szafce żeby nie jeść byle czego

  • Alicja 06 września  Odpowiedz

    Może ciasto ze śliwkami? Moja mama często takie robi i znika w oka mgnieniu :)


Dodajesz komentarz jako: anonim

 Anuluj

5 0 5 1
Jaki pomysł na jesienne ciasto? 2016-09-05 14:36:22

Wybrane dla Ciebie

Dlaczego warto do nas dołączyć?

  • korzystanie z serwisu jest całkowicie darmowe
  • jesteśmy ogromną społecznością kobiet z pasją
  • pokaż swoje porady i inspiracje milionowej społeczności
  • wypromuj swój blog

Rejestracja

Aplikacja KobiecePorady.pl