Zlew
Jeden z najczęściej atakowanych miejsc przez bakterie. Starajmy się stosować różnego rodzaje detergenty, które w pewnością zniwelują te bakterie.
Blat kuchenny
Mimo, że cały czas jest przecierany, nadal narażony jest na mnóstwo zarazków i bakterii, które rozprzestrzeniają się po nim, a także na wszystkie pozostawione na nim rzeczy.
Ściereczki kuchenne
Największe skupisko bakterii! Starajmy się prać oraz zmieniać ściereczki systematycznie. Dbałość o ten szczegół sprawi, że nie będziecie musieli się martwić o wasze naczynia, które z pewnością są przecierane ściereczkami każdego dnia.
Resztki jedzenia
Wyrzucajmy wszystkie resztki jedzenia! Nadal bardzo dużo osób ma zły nawyk, który polega na pozostawianiu resztek jedzenia w zlewie. Starajmy się po każdym zmywaniu naczyń dokładnie wyczyścić zlew korzystając przy tym z odpowiednich środków czystości.