KobiecePorady.pl

#fit śniadanie

Masz ochotę na lekkie, pyszne i zdrowe śniadanie w wersji fit? Oto prosty i smaczny, pełnowartościowy #fit posiłek-owsianka z suszonymi owocami, która już o poranku wprawi nas w dobry nastrój na cały dzień!

Aga -

Powiązane artykuły

  • Lekka zmiana diety pomaga zapobiec wielu chorobom

    Dzisiaj znowu będzie zdrowy post. Ostatnio mam małe problemy ze zdrowiem, dlatego zwróciłam większą uwagę na to co jem. Przede wszystkim  mam mało magnezu i żelaza. W suszonych owocach czy orzechach jest wiele witamin i minerałów, które są korzystne dla funkcjonowania naszego organizmu. Sól i ocet też mają wiele korzyści zdrowotnych, ale trzeba wybrać te lepsze. Wymienione niżej produkty znajdziecie w sklepie BioIndygo http://bioindygo.pl/

  • Łosoś pod kurkową kruszonką

    Dzisiaj proponuję Wam prosty i smaczny przepis z udziałem łososia, pieczonego w piekarniku pod kruszonką z kurek, smakuje rewelacyjnie, gorąco polecam!

  • Makarony dla osób będących na diecie bezglutenowej lub chorych na celiakię

    Dzisiaj opowiem Wam trochę o glutenie  i pokaże Wam produkty, a w szczególności makarony dla osób będących na diecie bezglutenowej. Co to jest gluten ? Gluten to taka frakcja białka występująca naturalnie w niektórych zbożach. Należą do nich : pszenica, żyto, jęczmień i owies (zawiera białko, które u niektórych wywołuje alergie). Wszystkie inne zboża są pozbawione glutenu. Należą do nich : sorgo, gryka, proso, ryż, kukurydza, komosa ryżowa (quinoa) i amarantus. Czy dieta bezglutenowa ma sens? Ta dieta nazywana jest dietą eliminacyjną, ponieważ wyłączamy ze swojego pożywienia całkowicie jeden składnik. W takiej diecie należy zamienić pszenicę, żyto, jęczmień innymi zbożami oraz uzupełniać niedobory mikroelementów. Osoby, które na własną rękę stosują taką dietę, często mają niedobory żelaza, witamin z grupy B, które znajdują się w pieczywie. Dietę taką powinny stosować tylko osoby chore na celiakię lub osoby uczulone na gluten. W żadnym wypadku nie powinno to byc wynikiem mody, bo możemy sobie bardziej zaszkodzić.

  • Ceviche

    Ceviche to jedno z tradycyjnych dań kuchni peruwiańskiej, które jest również bardzo popularne w innych krajach Ameryki Łacińskiej, takich jak Ekwador czy Meksyk, przy czym w każdym z tych krajów przyrządza się je nieco inaczej. To delikatne i subtelne danie tradycyjnie przygotowuje się z surowej ryby marynowanej w soku z cytryny lub limonki, doprawionej papryczką chili, kolendrą i cebulą, i podanej z owocami lub warzywami, np marakują, awokado, pomidorami.Ceviche serwują również często restauracje w Hiszpanii, staje się także coraz bardziej popularne we Francji. Danie to istniało przypuszczalnie w Peru przed przybyciem Hiszpanów na kontynent południowoamerykański, ale składało się głównie z ryby marynowanej w tamtejszych warzywach i wodorostach, to Hiszpanie przywieźli do Peru cytrusy, które wzbogaciły kompozycję tej potrawy.