KobiecePorady.pl

Crème brûlée z suszonymi figami, musem jabłkowym i cukrem cynamonowym

Oryginalna propozycja crème brûlée, którą możecie przygotować na wszelkie okazje. W przeciwieństwie do tradycyjnej crème brûlée, tej nie trzeba przygotowywać w indywidualnych kokilkach, lecz np. w formie do keksu. Jest lekka i posiada subtelny smak.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • 5 niesamowitych właściwości bananów!

    Każda z nas zdaje sobie sprawę z tego, że banan jest owocem pewnie nawet dosyć zdrowym. Niewiele z nas jednak wie, że to właśnie ten zwykły, żółty owoc ma mnóstwo zastosowań. Wybraliśmy dla Was te najciekawsze. Oto one.

  • Aksamitny budyń jaglany z miodem i owocowym musem z daktylami   Dla dorosłych i dzieci już po 12 mc

    Budyń jaglany to świetna alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Ten słodki deser jest szybki, sycący i wartościowy odżywczo, ale przede wszystkim jest bardzo lubiany przez małych i dużych łasuchów. Prosty w przygotowaniu nie wymaga żadnych skomplikowanych składników, a dowolność dodatków sprawia, że można go przygotowywać na wiele sposobów.

  • 5 potraw, które mega skutecznie podnoszą libido!

    Bywają dni, że zapalenie świeczek czy włączenie nastrojowej muzyki może nie wystarczyć, by wieczór był naprawdę udany. Niekiedy mają na to wpływ czynniki zewnętrzne takiego typu jak problemy w pracy czy po prostu przemęczenie. Co więc zrobić by skutecznie podnieść libido? Okazuje się, że wystarczy dobrze zjeść!

  • Wielkopolski Ser Smażony i Masło Ekstra z Czarnkowa

    Wielkopolska charakteryzuje się zróżnicowanym krajobrazem, poznańską gwarą, ale także wyjątkowymi produktami regionalnymi, które wyróżniają symbole potwierdzające ich jakość.  W gronie najlepszych znajdują się wyroby OSM Czarnków: Wielkopolski Ser Smażony, objęty unijnym systemem „Chronione Oznaczenie Geograficzne” i Masło Ekstra z Czarnkowa ze znakiem „Jakość Tradycja”.