KobiecePorady.pl

Gluten w jadłospisie maluszka - czyli rozszerzanie diety niemowlaka

Rozszerzanie diety niemowlaka od zawsze wiąże się z wieloma obawami – szczególnie tych osób, które rodzicami zostają pierwszy raz. Wiele wątpliwości nasuwa wprowadzanie produktów zawierających gluten. Czy należy się ich obawiać? Czy zasadne jest celowe opóźnianie ich podawania maluchowi? Wyjaśniamy.

Kamila -
Artykuł sponsorowany

Powiązane artykuły

  • Gardłowa sprawa, czyli podrażnienie

    Każdego roku przeciętny dorosły Polak przeziębia się nawet do kilku razy, a dzieci niekiedy zmagają się z tą dolegliwością dwunastokrotnie. Nieco rzadsze, lecz podobnie częste są zachorowania na któryś z trzech możliwych typów grypy. Obie te choroby mają ze sobą jeden punkt wspólny – są dolegliwościami pochodzenia wirusowego.

  • 5 rzeczy, które ma w głowie każda matka, gdy jej dziecko opuszcza na dłużej dom

    Syndrom Matki Polki znany jest wielu kobietom. Wiele pań bardzo się martwi, kiedy ich dzieci zamierzają wyjechać po raz pierwszy na wakacje albo zieloną szkolę. Czym matki się tak zamartwiają?

  • Przygotowania do wizyty u ginekologa

    Wiele kobiet ogromnie stresuje się czekającą je wizytą u ginekologa. Nie ma dla nich znaczenia, czy jest to pierwsza, czy już kolejna wizyta u tego specjalisty. Każda kobieta ma szansę towarzyszący wizycie stres zmniejszyć. Musi jedynie pamiętać, aby do wizyty wcześniej się przygotować.

  • Jak ubrać naszą małą pociechę na wiosnę?

    Zmiana pór roku z zimy na wiosnę oznacza również konieczność zmiany garderoby malucha. Musisz zacząć odkładać grube zimowe kurtki, szaliki i ocieplane buty swojego dziecka. Sezon wiosenny jest uważany za sezon "po środku", ze względu na kombinację dni słonecznych, wietrznych i deszczowych. W rezultacie rodzicom często trudno jest zdecydować, jak ubrać malucha, aby z jednej strony było mu ciepło, a z drugiej, żeby się nie przegrzewał i czuł swobodnie.