KobiecePorady.pl

Gluten w jadłospisie maluszka - czyli rozszerzanie diety niemowlaka

Rozszerzanie diety niemowlaka od zawsze wiąże się z wieloma obawami – szczególnie tych osób, które rodzicami zostają pierwszy raz. Wiele wątpliwości nasuwa wprowadzanie produktów zawierających gluten. Czy należy się ich obawiać? Czy zasadne jest celowe opóźnianie ich podawania maluchowi? Wyjaśniamy.

Kamila -
Artykuł sponsorowany

Powiązane artykuły

  • Jak dbać o zęby dziecka?

    Zdrowe i silne zęby u malucha wspierają również jego zdrowie ogólne. Jeśli lekceważymy tę kwestię, to od najmłodszych lat narażamy dziecko na tzw. próchnicę butelkową oraz wady zgryzu. O jakich zasadach warto pamiętać, by uniknąć problemów z zębami?

  • Gardłowa sprawa, czyli podrażnienie

    Każdego roku przeciętny dorosły Polak przeziębia się nawet do kilku razy, a dzieci niekiedy zmagają się z tą dolegliwością dwunastokrotnie. Nieco rzadsze, lecz podobnie częste są zachorowania na któryś z trzech możliwych typów grypy. Obie te choroby mają ze sobą jeden punkt wspólny – są dolegliwościami pochodzenia wirusowego.

  • Gardłowa sprawa, czyli podrażnienie

    Każdego roku przeciętny dorosły Polak przeziębia się nawet do kilku razy, a dzieci niekiedy zmagają się z tą dolegliwością dwunastokrotnie. Nieco rzadsze, lecz podobnie częste są zachorowania na któryś z trzech możliwych typów grypy. Obie te choroby mają ze sobą jeden punkt wspólny – są dolegliwościami pochodzenia wirusowego.

  • Gardłowa sprawa, czyli podrażnienie

    Każdego roku przeciętny dorosły Polak przeziębia się nawet do kilku razy, a dzieci niekiedy zmagają się z tą dolegliwością dwunastokrotnie. Nieco rzadsze, lecz podobnie częste są zachorowania na któryś z trzech możliwych typów grypy. Obie te choroby mają ze sobą jeden punkt wspólny – są dolegliwościami pochodzenia wirusowego.