KobiecePorady.pl

Wegańska zupa grzybowa z czerwoną soczewicą, mleczkiem kokosowym i chrupiącą miętą

Grzyby to prawdziwe skarby jesieni. Na jesienny obiad proponuję Wam zatem pyszną zupę grzybowa z czerwoną soczewicą, mleczkiem kokosowym i chrupiącymi smażonymi listkami mięty. Ta wegańska zupa jest aromatyczna i rozgrzewająca, dzięki takim dodatkom jak imbir, curry i kumin. A więc wybierzcie się na grzybobranie lub zaopatrzcie się w smaczne grzyby na targu lub sklepie i wypróbujcie mój przepis, gorąco zachęcam!

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Makaronowy zawrót głowy! Pyszne inspiracje na Światowy Dzień Makaronu

    Spaghetti, świderki, kokardki, muszelki i kolanka – to tylko część z makaronów, które pojawiają się na stołach smakoszy z niemalże całego świata. W kuchni doceniane za łatwość i szybkość przygotowania oraz za ogromną różnorodność w kształtach, kolorach i zastosowaniach. 25 października został oficjalnie okrzyknięty Światowym Dniem Makaronu. Nie ma lepszego sposobu na świętowanie niż przyrządzenie makaronowych pyszności według przepisów szefa kuchni Knorr.

  • Flan z cukinii z miękkim tofu i bazylią

    Dla miłośników kuchni wegetariańskiej mam dzisiaj przepis na zapiekankę-flan z cukinii z miękkim tofu (zwanym również jedwabistym) i bazylią. Korzystajmy z sezonu na cukinię, który powoli się kończy.

  • Owoce i warzywa, które są idealne do niskokalorycznej diety

    Jedną z głównych zasad adekwatnego dbania o swoją figurę jest spożywanie produktów niskocukrowych. Węglowodany są potrzebne w każdej diecie, jednak warto pamiętać, by nie było ich zbyt wiele oraz by pochodziły z tzw. naturalnych źródeł, czyli właśnie z owoców i warzyw. Oto kilka propozycji owoców i warzyw, które są idealne do spożycia dla osób dbających o niskokaloryczność swoich posiłków.

  • Owoce i warzywa, które są idealne do niskokalorycznej diety

    Jedną z głównych zasad adekwatnego dbania o swoją figurę jest spożywanie produktów niskocukrowych. Węglowodany są potrzebne w każdej diecie, jednak warto pamiętać, by nie było ich zbyt wiele oraz by pochodziły z tzw. naturalnych źródeł, czyli właśnie z owoców i warzyw. Oto kilka propozycji owoców i warzyw, które są idealne do spożycia dla osób dbających o niskokaloryczność swoich posiłków.