KobiecePorady.pl

3 przepisy na proste w wykonaniu wegetariańskie kotleciki

Wegeburgery królują na talerzach wegetarian niemal codziennie ale każdy z nas może się przekonać jakie są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Te kotlety mogą być wsadem do porządnego burgera ale świetnie będą pasować do klasycznych ziemniaków i surówki. Przekonajmy się, że bezmięsny obiad również może być sycący i pyszny.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Kawa czy herbata?

    W taki dzień jak dzisiaj, gdy pogoda zbytnio nie dopisuje warto sięgnąć po ulubioną lekturę i można rozkoszować się nią w obecności kawy lub herbaty. Ja uwielbiam i to i to, ale wiem, że są takie osoby, które lubią tylko kawę, albo tylko herbatę. Oprócz tego, że można się przy nich zrelaksować to mają one jeszcze wiele cennych właściwości. W herbacie występuje teina- alkaloid, który jest odpowiednikiem występującej w kawie kofeiny. Te substancje mają właściwości pobudzające i wzmacniające koncentracje. Herbata zawiera bardzo dużo flawonoidów (polifenoli), które mają właściwości przeciwutleniające, wiążą metale oraz chronią organizm przed wolnymi rodnikami (są one odpowiedzialne za starzenia się skóry). Herbata zawiera również teaninę, która obniża ciśnienie i wzmacnia koncentrację. Zawiera ona wiele olejków eterycznych i witamin z grupy B, które są tak bardzo potrzebne naszemu organizmowi.

  • Przepis na szparagi z jajkiem sadzonym

    Przepis na szparagi z jajkiem sadzonym. Wyglądający apetycznie przepis od blogerki.  Jeśli nie wiesz co zrobić na obiad skorzystaj z przygotowanego przepisu. 

  • Czym urozmaicić biały ser, aby kanapki były apetyczne i zdrowe?

    Biały ser dla wielu z nas jest podstawą śniadania. I dobrze, bo białe sery są smaczne, zdrowe i lekkostrawne. Ser zawiera spore ilości wapnia i magnezu, dzięki którym nasze zęby i kości pozostają w dobrej kondycji.

  • Wspaniałe pomysły na grillowane warzywa. Pokażemy Ci jak je smacznie przyrządzić!

    Pamiętajcie, że grill to nie tylko mięso. Pieczone warzywa są po prostu obłędne. Do grillowania nadają się prawie wszystkie warzywa. Najlepiej udają się cukinie, papryka, bakłażany. Można podawać je jako dodatek do mięs lub samodzielnie z sosami. Przygotowanie warzyw do grillowania nie jest pracochłonne – to chyba ich największy atut. Ponadto sam proces pieczenia jest raczej krótki.