KobiecePorady.pl

Przepis na sałatkę warstwową z tuńczykiem i krakersami

Przepis na sałatkę warstwową z tuńczykiem i krakersami

Moja Osobistość -

Powiązane artykuły

  • Przepis na ciasto z truskawkami, ricottą i migdałami

    Przepis na ciasto z truskawkami, ricottą i migdałami.

  • Makaron paglia e fieno z pieczonymi szparagami, pomidorkami i czarnymi oliwkami

    Przepis na makaron paglia e fieno z pieczonymi szparagami, pomidorkami i czarnymi oliwkami.

  • Przepis na kolorowe tabbouleh z quinoa

    Kolorowe tabbouleh z komosą ryżową, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, z dodatkiem ziarenek i soku z owocu granatu, i świeżymi listkami mięty, która nada smaku, świeżości i aromatu całości. Idealna przystawka na wiosnę i na lato.

  • Kawa czy herbata?

    W taki dzień jak dzisiaj, gdy pogoda zbytnio nie dopisuje warto sięgnąć po ulubioną lekturę i można rozkoszować się nią w obecności kawy lub herbaty. Ja uwielbiam i to i to, ale wiem, że są takie osoby, które lubią tylko kawę, albo tylko herbatę. Oprócz tego, że można się przy nich zrelaksować to mają one jeszcze wiele cennych właściwości. W herbacie występuje teina- alkaloid, który jest odpowiednikiem występującej w kawie kofeiny. Te substancje mają właściwości pobudzające i wzmacniające koncentracje. Herbata zawiera bardzo dużo flawonoidów (polifenoli), które mają właściwości przeciwutleniające, wiążą metale oraz chronią organizm przed wolnymi rodnikami (są one odpowiedzialne za starzenia się skóry). Herbata zawiera również teaninę, która obniża ciśnienie i wzmacnia koncentrację. Zawiera ona wiele olejków eterycznych i witamin z grupy B, które są tak bardzo potrzebne naszemu organizmowi.