KobiecePorady.pl

Ciasteczka z M&M, czyli szybkie pyszności

Każda z nas na codzień stara się być idealną, ale gdy wracamy zmęczone do domu po pracy, szkole, studiach jedyną rzeczą na jaką mamy ochotę jest ubrać się piżamę i zjeść coś słodkiego. Wtedy ten przepis jest najlepszym rozwiązaniem, jest szybki, łatwy i efektowny. Uwaga! Z przepisu wychodzi aż 20 pysznych ciasteczek :)

Kucharzowanie Na Maxa -

Powiązane artykuły

  • Jaglane trufle rumowe

    Ci, którzy kaszę jaglaną kojarzą wyłącznie pod mało atrakcyjną, rozgotowaną i gorzkawą postacią mogą przeżyć nie lada szok. Oto bowiem kasza w wydaniu wytwornym i eleganckim – jako baza wytrawnych trufli z nutą rumu i o zmysłowym smaku czekolady. Trufli rozpływających się w ustach, rozpustnie alkoholowych i tak zaciekle skrywających swój sekret, że praktycznie niemożliwym jest rozpoznanie, iż kryją w sobie kaszę. Fakt, że to słodkości wegańskie, bez nabiału i cukru może jedynie pogłębić zachwyt nad nimi. Wyjątkowe czekoladki na wyjątkowe okazje.

  • Pierniczki dla wymagających (bez zbóż, jajek, laktozy, białego cukru i miodu)

    Bywa, że nasze diety są obwarowane licznymi ograniczeniami. Niektóre nakładamy na siebie sami, świadomie eliminując z jadłospisu pewne produkty, inne są wynikiem stanu naszego zdrowia i niemożności spożywania określonych składników. Specjalne potrzeby dietetyczne, zwłaszcza jeśli ujawnią się w późniejszym wieku, mogą być nie lada kłopotem, wymagającym rezygnacji z wielu lubianych potraw czy wypieków. Nie musi jednak oznaczać to „nie jeść wcale”, a może „jeść inaczej” – w tym przypadku „jeść lepiej”, bo też bez szkodliwych i bolesnych konsekwencji dla organizmu.

  • Przekąska "last minute" na Sylwestra: Szałowa bagietka

    Przekąska bardzo prosta, łatwa i szybka - idealna na każdą okazję, a w szczególności na Sylwestra! Potrzeba zaledwie kilku produktów, trochę przypraw i ok. 30 minut, by zapełnić niejeden brzuch i zakoczyć pozytywnie gości ;) Jedna bagietka starcza dla ok. 3 osób, oczywiście w charakterze przekąski/przystawki.

  • Miękkie ciasteczka marchewkowo-jabłkowe

    Zacne grono smakoszy owych ciastek dzieli się na ich zdecydowanych entuzjastów oraz tych, którzy twierdzą: pyszne, choć mało „ciasteczkowe”. Rzeczywiście, nie jest to wypiek typowy – ciastka są miękkie i odrobinę wilgotne, lecz w swojej niepozornej formie kryją cudowny smak oraz całą masę odżywczych składników. Słodkie za sprawą daktyli, nie zawierają typowych zamienników cukru czy syropów. Bez mąki i środków spulchniających, jajek i laktozy, a jedynie z dodatkiem płatków owsianych. Niskotłuszczowe, wręcz dietetyczne, wzbogacone zaledwie garstką orzechów, swoje miękkie wnętrze zawdzięczają tymczasem marchewce i jabłku. Pachnące cynamonem, sycące, stanowią znakomitą przekąskę do pracy lub szkoły. Jakby tego było mało, w ich przygotowaniu wyręczy was melakser – ot, wystarczy wszystkie składniki dodać w odpowiedniej kolejności i połączyć w łatwą do formowania masę. Jeśli jednak nie posiadacie wielofunkcyjnego robota kuchennego, nic straconego – namoczcie wówczas daktyle, zblendujcie je, dodając resztę składników i mieszając całość (radzę wówczas użyć drobniejszych płatków). Słodkości bez wyrzutów sumienia? Dobrze trafiliście ;-)