Reguluje pracę jelit
Wino spożywane do posiłku doskonale sprawdza się w roli regulatora pracy jelit. Okazuje się, że picie wina do obiadu przyczynia się do znacznego zmniejszenia niestrawności i zgagi, dzięki czemu możemy spożywać więcej posiłków i delektować się ich smakiem bez obawy o późniejsze konsekwencje zdrowotne.
Zapewnia naturalne odmłodzenie
Okazuje się, że wino w swoim składzie posiada tzw. cenne flawonoidy – antyoksydanty, które odpowiadają za opóźnianie się procesu starzenia. Dlatego właśnie dzięki regularnemu spożywaniu wina odejmujemy sobie kilka dobrych lat i sprawiamy, że wraca dawna witalność i energia.
Wspomaga wzrost odporności
Regularne picie wina wspomaga także wzrost odporności a co za tym idzie wyraźne zmniejszenie liczby infekcji. Dzięki temu, nie musimy już tak często umawiać się na wizyty do lekarza, zażywać tabletek i ograniczać swoich planów.
Wspomaga pracę układu krążenia
Dzięki regularnemu piciu czerwonego wina, możemy pozbyć się wielu poważnych chorób układu krwionośnego. Wino jest przydatne także w walce np. z zakrzepicą czy anemią.