Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
- 1 szklanka startej cukinii
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3-4 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie:
1) Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2) W misce zmieszać skłaniki suche: mąkę przesianą przez sito, cukier puder, proszek do pieczenia i wiórka kokosowe.
3) W drugiej misce zmieszać startą cukinię z mleczkiem kokosowym i olejem kokosowym.
4) Do składników mokrych dodawać porcjami składniki suche i dokładnie wymieszać łyżką.
5) Gotową masę przelać do formy z kominem wysmarowanej tłuszczem i obsypanej odrobiną mąki. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 40-50 min. Wystudzić.
6) Babkę można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
http://www.ale-ciachoo.pl/2016/03/babka-kokosowa-z-cukinia.html