Składniki:
- 5 białych kiełbasek
 - 3 duże jabłka
 - 1/2 szklanki cukru
 - 1 cebula
 - 1/2 łyżeczki cynamonu
 - 1/4 łyżeczki imbiru
 - skórka i sok z jednej cytryny
 - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
 - 2 łyżki oleju
 
Przygotowanie:
- Jabłka umyć i usunąć z nich gniazda nasienne. Dwa podzielić na ósemki, a trzecie jabłko pokroić w drobną kostkę, obtoczyć w cukrze, a następnie skarmelizować na patelni.
 - Przełożyć do rondelka, dodać 4 łyżki wody, cynamon, imbir oraz sok i otartą skórkę z cytryny. Całość dusić około 15 minut.
 - Mąkę wymieszać z 3 łyżkami wody i wlać do sosu jabłkowego.
 - Cebulę obrać i pokroić w talarki.
 - Kiełbasę i cebulę obsmażyć na 2 łyżkach oleju, następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć jabłkami i pokryć sosem.
 - Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać 15-20 minut.