KobiecePorady.pl

Przepis na jajka faszerowane łososiem

Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.

MojaQchnia.pl -

Powiązane artykuły

  • Przepis: Babka marmurkowa

    Kto powiedział, że babkę należy jeść, serwować jedynie w święta wielkanocne? Ja mówię Wam – zawsze. Bo to bardzo proste ciasto nie wymagające wielkich umiejętności, czyli coś dla mnie!

  • Przepis: Caryca z brzoskwiniami

    Dość popularne ciasto lekko zmodyfikowałam brzoskwiniami w syropie. Jest smaczniejsze i bardziej orzeźwiające.

  • Przepis na złocistego kurczaka faszerowanego

    Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. To doskonała propozycja na świąteczny obiad lub rodzinną uroczystość.

  • Przepis na tofucznicę z wędzonym tofu, cebulką, pomidorem i szczypiorkiem

    Od kiedy pamiętam, w weekendy cały dom wypełniał się zapachem jajecznicy. Nigdy za nią nie przepadałam. Jedyną jajecznicą, którą nawet lubiłam była ta robiona na parze. Moja relacja z jajecznicą uległa kompletnej zmianie po przejściu na weganizm. Po drugiej tofucznicy przekonałam się do jajecznego smaku. Od tamtej pory na weekendowych śniadaniach króluje ogromna patelnia tofucznicy (którą nierzadko zjadam sama...). Jaka jest najlepsza na świecie tofucznica? Oczywiście, że z pomidorami i szczypiorem! Zastąpienie zwykłego tofu tym wędzonym nadaje naszej poczciwej tofucznicy zupełnie nowego wymiaru. Dymny aromat wypełnia calutki dom, a rodzina nagle pojawia się w kuchni, pytając czy przypadkiem nie przeszedłeś na dobrą stronę mocy, robiąc jajecznicę z boczkiem... Jeśli do tej perfekcyjnej śniadaniowej kompozycji dorzucimy jeszcze cebulkę, otrzymamy najznakomitsze wegańskie śniadanie pod słońcem. Żaden język nie zapewnia wystarczającej ilości słów do opisania smaku owej tofucznicy. Jedyne co można powiedzieć to, że dla wielbicieli wszelakich bez jajecznych jajecznic i dla bez jajecznych niejadków ta będzie numerem jeden na weekendowym śniadaniu!