KobiecePorady.pl

Keks z rokfortem, gruszkami i orzechami laskowymi

Smaczny i oryginalny keks na jesienną kolację, aperitif, przekąskę lub piknik; to naprawdę idealna słodko-słona kompozycja, gruszki dodają mu lekko, ale tylko lekko słodkiego posmaku, który złagodzi ostry smak rokfortu. Ten prosty w przygotowaniu keks niewątpliwie zachwyci Waszych gości.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Jakie są sekrety idealnego smażenia na patelni?

    W wielu przypadkach to właśnie na smażeniu skupia się codzienne przygotowywanie domowych posiłków. Dlatego dziś przedstawimy kilka porad na to, aby w pełni wykorzystać potencjał posiadanej przez nas patelni.

  • Zapiekanka ziemniaczana z borowikami

    Zapiekanki są jednym z ulubionych dań Francuzów, którzy przygotowują je chętnie na posiłki rodzinne bądź obiady z przyjaciółmi. Gratin dauphinois czyli zapiekanka z Delfinatu jest już klasykiem, ta, którą Wam dzisiaj proponuję, jest jej wersją wzbogaconą o grzyby, czyli idealnym sezonowym daniem na jesień, można podać ją samą lub np. z pieczonym mięsem.

  • Marmurkowe brownie z orzechami pekan

    Na jesienne desery i podwieczorki polecam Wam przepis na pyszne brownie z serkiem Philadelphia, gorzką czekoladą i orzechami pekan. Łatwe w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Idealne na poprawienie nastroju w tym trudnym okresie.

  • Przepis na bułki z przedziałkiem

    Bułki z przedziałkiem: są całkiem łatwe do zrobienia — przy pomocy miksera, ich miąższ jest sprężysty i zwarty, najlepiej smakują w dniu pieczenia.