KobiecePorady.pl

3 łatwe przepisy na ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Smakują znakomicie!

Zwykle ciasto drożdżowe kojarzy nam się z monotonnym i długim wyrabianiem go ręką, a do tego myślimy, że to trudne i tylko dla zaawansowanych. Nic bardziej mylnego! Oczywiście są ciasta, które wymagają większego nakładu naszej pracy, ale mamy na szczęście też takie ,które można zrobić szybko i nawet nie brudząc sobie rąk. Nie bójmy się ciasta drożdżowego!

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Poznaj cudowne właściwości bobu - kilka przepisów na zdrowe dania

    Bób to doskonały produkt dla wszystkich, którzy chcą schudnąć. Jest nie tylko niskokaloryczny , zawiera również śladowe ilości tłuszczu, a przy tym jest bardzo odżywczy warto w pełni wykorzystać krótki sezon na to warzywo i jadać je jak najczęściej. I to nie tylko tradycyjnie: ugotowane i okraszone masłem lub zrumienioną bułeczką. Bób można dodawać do zup i sałatek, wyśmienicie smakuje z czosnkiem i pomidorami.

  • 5 przepisów na najlepsze mrożone herbaty

    Gdy na dworze upał, każdy szuka ochłody. Warto wtedy sięgnąć po mrożoną herbatę, gdyż skuteczniej niż napoje gazowane gaszą pragnienie. W zależności od naszego gustu i smaku możemy mrożoną herbatę przygotować z różnych rodzajów herbaty, począwszy przez herbatę czarną, zieloną sięgając aż po rooibos.

  • Czym nadziać naleśniki: 5 propozycji farszu do naleśników na słono i pikantnie

    Naleśniki na słono i pikantnie są idealnym daniem na obiad, przekąskę lub kolację na ciepło. To danie szybkie, łatwe i niedrogie. Naleśniki możemy nadziewać wszystkim na co tylko mamy ochotę lub tym co nam zostało z obiadu, czy zalega w lodówce. Takie naleśniki można panierować lub zapiekać oraz podawać z różnymi sosami. Wystarczy korzystać z jednego, sprawdzonego ciasta, a naleśniki faszerować tym na co mamy w danej chwili ochotę.

  • Przepis w 15 minut: Przepyszne koktajle pełne soczystych owoców

    Koktajle owocowe to jeden ze sposobów na wykorzystanie sezonowych owoców, takich jak maliny, truskawki, jagody czy porzeczki. Co ważne, to także zdrowa porcja kalorii – warto więc korzystać ze świeżych składników i przygotowywać koktajle, kiedy owoce pełne są smaku, zdrowego cukru i błonnika, który syci na długo. Koktajle możemy przygotowywać na bazie jogurtu naturalnego, maślanki czy kefiru. Jeżeli nie chcemy używać nabiału możemy wykorzystać mleko sojowe, jogurt sojowy lub mleko kokosowe. Koktajl owocowy to świetny pomysł na zdrowe i lekkie śniadanie lub deser. Dodatkowo, jeżeli dodamy do koktajlu odrobinę płatków owsianych, siemienia lnianego, otrębów lub nasion chia zapewnimy sobie ogromna dawkę składników odżywczych i błonnika.