KobiecePorady.pl

3 łatwe przepisy na ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Smakują znakomicie!

Zwykle ciasto drożdżowe kojarzy nam się z monotonnym i długim wyrabianiem go ręką, a do tego myślimy, że to trudne i tylko dla zaawansowanych. Nic bardziej mylnego! Oczywiście są ciasta, które wymagają większego nakładu naszej pracy, ale mamy na szczęście też takie ,które można zrobić szybko i nawet nie brudząc sobie rąk. Nie bójmy się ciasta drożdżowego!

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Czym nadziać naleśniki: 5 propozycji farszu do naleśników na słono i pikantnie

    Naleśniki na słono i pikantnie są idealnym daniem na obiad, przekąskę lub kolację na ciepło. To danie szybkie, łatwe i niedrogie. Naleśniki możemy nadziewać wszystkim na co tylko mamy ochotę lub tym co nam zostało z obiadu, czy zalega w lodówce. Takie naleśniki można panierować lub zapiekać oraz podawać z różnymi sosami. Wystarczy korzystać z jednego, sprawdzonego ciasta, a naleśniki faszerować tym na co mamy w danej chwili ochotę.

  • Proste przepisy: Placki z cukinii w 3 odsłonach

    Cukinia to warzywo uniwersalne, które można przyrządzać na wiele sposobów. Nadaje się do smażenia, duszenia, marynowania, pieczenia oraz do jedzenia na surowo. Cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Warto wiedzieć, że cukinia może być jednym z pierwszych warzyw, jakie podaje się małemu dziecku. Dzięki dużej zawartości związków odżywczych i łatwości trawienia dietetycy polecają ją już półrocznym maluchom. Dziś polecamy pyszne placki, które dodatkowo przygotowuje się bardzo szybko.

  • Poznaj cudowne właściwości bobu - kilka przepisów na zdrowe dania

    Bób to doskonały produkt dla wszystkich, którzy chcą schudnąć. Jest nie tylko niskokaloryczny , zawiera również śladowe ilości tłuszczu, a przy tym jest bardzo odżywczy warto w pełni wykorzystać krótki sezon na to warzywo i jadać je jak najczęściej. I to nie tylko tradycyjnie: ugotowane i okraszone masłem lub zrumienioną bułeczką. Bób można dodawać do zup i sałatek, wyśmienicie smakuje z czosnkiem i pomidorami.

  • Poznaj cudowne właściwości bobu - kilka przepisów na zdrowe dania

    Bób to doskonały produkt dla wszystkich, którzy chcą schudnąć. Jest nie tylko niskokaloryczny , zawiera również śladowe ilości tłuszczu, a przy tym jest bardzo odżywczy warto w pełni wykorzystać krótki sezon na to warzywo i jadać je jak najczęściej. I to nie tylko tradycyjnie: ugotowane i okraszone masłem lub zrumienioną bułeczką. Bób można dodawać do zup i sałatek, wyśmienicie smakuje z czosnkiem i pomidorami.