KobiecePorady.pl

5 słodkich przysmaków z czereśniami w roli głównej. Idealne na lato!

Szkoda, że sezon na czereśnie trwa tak krótko! Choć czereśnie w 80 proc. składają się z wody, to pozostałe 20 proc. wypełniają witaminy i sole mineralne. Porcja czereśni dostarcza też wapnia, żelaza i dużej dawki jodu, którego mają więcej niż dorsz i wiele innych ryb morskich! Czereśnie to jedne z naszych ulubionych owoców. Zwykle zjadamy je na surowo. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby z powodzeniem przygotować ciasta i desery z czereśniami w roli głównej.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • 3 smaczne przepisy na wytrawną tartę

    Gdy za oknem ładna pogoda, lepiej jest z niej skorzystać i wyjść na zewnątrz, niż sterczeć w kuchni. Przygotowywanie skomplikowanych potraw, które wymagają więcej czasu na przygotowanie, pozostaw na pochmurne dni. Zachęcamy do wypróbowania przepisów na lekkie tarty ze świeżymi warzywami prosto z ogródka lub ze straganu. Tarty smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wytrawne tarty to dobry pomysł na lekką kolację w ogródku, a także jako poczęstunek dla gości.

  • 5 przepisów na najlepsze mrożone herbaty

    Gdy na dworze upał, każdy szuka ochłody. Warto wtedy sięgnąć po mrożoną herbatę, gdyż skuteczniej niż napoje gazowane gaszą pragnienie. W zależności od naszego gustu i smaku możemy mrożoną herbatę przygotować z różnych rodzajów herbaty, począwszy przez herbatę czarną, zieloną sięgając aż po rooibos.

  • Jak urozmaicić obiad? Przepisy na obiad na słodko z wiśniami

    Chyba nie ma osoby, która nie lubi obiadów na słodko. Szczególnie latem warto korzystać z dostępnych, sezonowych owoców takich jak truskawki, wiśnie, czereśnie, czy jagody. Dobrze jest wykorzystać te pyszne owoce przygotowując przetwory, desery, czy obiady. Poniżej zamieszczamy kilka przepisów na obiad z wiśnią w roli głównej.

  • Delikatne i złociste gofry z bitą śmietaną, czyli jak zrobić idealne gofry

    Delikatne i złociste gofry z bitą śmietaną i sezonowymi owocami, to rewelacyjny przysmak na podwieczorek. Oczywiście niektórzy wolą z konfiturą, frużeliną lub po prostu posypane cukrem pudrem. Nie ważne z czym je zjesz, bo żeby zrobić takie gofry najpierw musisz poznać zasady, dzięki którym Twoje gofry będą mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz, czyli będą idealne.