KobiecePorady.pl

Przepis na sycącą potrawkę z ryżu i kurczaka

Ta potrawka z ryżu i kurczaka smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. A jeśli zostanie jej z obiadu, wystarczy zapakować do pudełeczka i zabrać na drugi dzień do pracy. To sycące, smaczne danie sprawdzi się również w podróży, kiedy chcemy zabrać ze sobą zdrowy posiłek i nie martwić się, że nie mamy go gdzie podgrzać. Warto wypróbować ten nieskomplikowany przepis.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Przepisy fit: Jak zrobić domowe batony musli?

    Domowe batony musli, to naprawdę nic trudnego. Wystarczy odpowiednio dobrać te składniki, które najbardziej lubimy. Świetnie sprawdzą się zamiast sklepowych batonów. Są zdrowsze, bardziej pożywne i przede wszystkim smaczniejsze. Batony musli własnej roboty są w sam raz na drugie śniadanie do pracy czy do szkoły. To też idealna przekąska i zastępnik kupnych słodyczy dla dzieci.

  • 3 smaczne przepisy na wytrawną tartę

    Gdy za oknem ładna pogoda, lepiej jest z niej skorzystać i wyjść na zewnątrz, niż sterczeć w kuchni. Przygotowywanie skomplikowanych potraw, które wymagają więcej czasu na przygotowanie, pozostaw na pochmurne dni. Zachęcamy do wypróbowania przepisów na lekkie tarty ze świeżymi warzywami prosto z ogródka lub ze straganu. Tarty smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wytrawne tarty to dobry pomysł na lekką kolację w ogródku, a także jako poczęstunek dla gości.

  • 5 słodkich przysmaków z czereśniami w roli głównej. Idealne na lato!

    Szkoda, że sezon na czereśnie trwa tak krótko! Choć czereśnie w 80 proc. składają się z wody, to pozostałe 20 proc. wypełniają witaminy i sole mineralne. Porcja czereśni dostarcza też wapnia, żelaza i dużej dawki jodu, którego mają więcej niż dorsz i wiele innych ryb morskich! Czereśnie to jedne z naszych ulubionych owoców. Zwykle zjadamy je na surowo. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby z powodzeniem przygotować ciasta i desery z czereśniami w roli głównej.

  • Jak urozmaicić obiad? Przepisy na obiad na słodko z wiśniami

    Chyba nie ma osoby, która nie lubi obiadów na słodko. Szczególnie latem warto korzystać z dostępnych, sezonowych owoców takich jak truskawki, wiśnie, czereśnie, czy jagody. Dobrze jest wykorzystać te pyszne owoce przygotowując przetwory, desery, czy obiady. Poniżej zamieszczamy kilka przepisów na obiad z wiśnią w roli głównej.