1. Właściwości antynowotworowe
Każdy z nas chciałby się ustrzec przed nowotworem. Według badań naukowców kurkumina(składnik kurkumy) już na poziomie komórkowym eliminuje to właśnie ryzyko. Przyprawiaj więc hojnie, nie żałuj sobie tego zdrowego przysmaku!
2. Właściwości przeciwzapalne
Okazuje się, że ta niepozorna przyprawa działa tak samo dobrze, jak popularne leki przeciwzapalne! Na przykład osoby cierpiące na reumatoidalne zapalenie stawów powinny po kurkumę sięgać bardzo często.
3. Obniżenie poziom cholesterolu
Osoby borykające się z problemem zbyt wysokiego poziomu cholesterolu powinny jak najczęściej używać tej wspaniałej przyprawy w swojej kuchni. Na zdrowie!
4. Przyspieszenie trawienia
Wszyscy ci, którzy chcą, by ich metabolizm przyspieszył, powinni jak najszybciej nabyć tę przyprawę i z upodobaniem stosować ją w swojej kuchni. Na pewno walka ze zbędnymi kilogramami będzie od teraz znacznie prostsza!