KobiecePorady.pl

Colomba - tradycyjne włoskie ciasto na Wielkanoc

We Włoszech na Wielkanoc każdy region oferuje swoje kulinarne specjały, które znacznie różnią się między sobą. Tylko jedno ciasto łączy północ i południe Włoch i jest nim właśnie "colomba", symbol Świąt Wielkanocnych.

Magda (La grande e la piccola cu -

Powiązane artykuły

  • Przepis na zapiekane jajka z anchois

    Przepis na zapiekane jajka z anchois. Jeśli uwielbiasz ryby to przepis jest przygotowany specjalnie dla Ciebie! Zobacz idealne połaczenie anchois z jajkami. 

  • Słono- słodko, czyli którą sól i cukier wybrać?

    Odkąd przyszła do Polski moda na zdrowe odżywianie się to na rynku pojawiło się dużo "zdrowszych" produktów. Napisałam to słowo w " ", ponieważ nie wszystkie importowane produkty są lepsze od naszych krajowych. Zamiast kupować jagody acai to moglibyśmy zacząć jeść naszą aronię, albo zamiast wydawać tyle pieniędzy na spirulinę to warto sięgnąć po natkę pietruszki. Jest kilka takich produktów, które faktycznie są lepsze od tych dotychczasowych. To m.in. słodziki oraz sól o obniżonej zawartości sodu.

  • Przepis na jajka faszerowane wędzonym łososiem

    Przepis na jajka faszerowane wędzonym łososiem.

  • Słono- słodko, czyli którą sól i cukier wybrać?

    Odkąd przyszła do Polski moda na zdrowe odżywianie się to na rynku pojawiło się dużo "zdrowszych" produktów. Napisałam to słowo w " ", ponieważ nie wszystkie importowane produkty są lepsze od naszych krajowych. Zamiast kupować jagody acai to moglibyśmy zacząć jeść naszą aronię, albo zamiast wydawać tyle pieniędzy na spirulinę to warto sięgnąć po natkę pietruszki. Jest kilka takich produktów, które faktycznie są lepsze od tych dotychczasowych. To m.in. słodziki oraz sól o obniżonej zawartości sodu.