SKŁADNIKI
- śliwki;
- kakao;
- cukier.
Specjalnie nie piszę ilości i proporcji ponieważ uważam, że każdy powinien je dobrać w zalezności od swojego smaku. Jeśli lubicie bardziej słodsze dajcie więcej cukru, jeśli lubicie smak śliwek dajcie mniej kakao jeśli natomiast zależy Wam na bardziej intensywnym czekoladowym smaku sypnijcie więcej kakao.
mojaosobistosc.blogspot.com
PRZYGOTOWANIE
Śliwki przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich pestki. Tak przygotowane śliwki posłodzone cukrem podsmażamy na patelni. Gotujemy całość aż śliwki się rozpadną, często mieszając i pilnując żeby śliwki nam sie nie przypaliły. Gdy otzymamy już bardziej papkowatą kosystencję dosypujemy kakao i jeszcze trochę podsmażamy. Ja na sam koniec zblendowałam jeszcze całość aby otrzymać bardziej kremową konsystencję.
mojaosobistosc.blogspot.com