KobiecePorady.pl

Przydatne wskazówki, dzięki którym dowiesz się, Jak uniknąć zakalca

W sezonie wiosennym sięgamy po przepisy na pyszne wielkanocne baby, w zimie na keksy, a w lecie często korzystamy z tych samych receptur, a by przygotować ciasto z owocami. Ciasto ucierane, czyli inaczej piaskowe jest jednym z najszybszych i najłatwiejszych ciast , ale często przysparza nam kłopotów w postaci zakalca. Na szczęście jest i na to sposób! Poznajcie dziesięć złotych zasad przygotowywania ciasta ucieranego i zapomnijcie o takim słowie jak zakalec.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Domowa nutella ze śliwek

    Przepis na nutellę ze śliwek, którą wykonasz w domowym zaciszu.

  • Efekty picia wody kokosowej przez tydzień zupełnie Cię zaskoczą

    Wydaje się, że to odkrycie będzie w stanie zrewolucjonizować świat dietetyki. Otóż niedawno dowiedziono, iż picie wody z kokosa już przez tydzień jest w stanie przynieść naprawdę zaskakujące efekty. Czego zatem możesz się spodziewać, kiedy zastosujesz się do tej jednej prostej rady?

  • Jak picie wina może wpłynąć na Twój organizm?

    Która z nas nie lubi wypić lampki wina do obiadu, deseru lub przed snem? Coraz bardziej doceniamy jego smakowe walory. Czy wiemy jednak, jaki wpływ ma ono na nasz organizm? Naukowcy przeprowadzili stosowne badania – ich wyniki Cię zaskoczą!

  • O pierogach słów kilka

    Wszyscy uwielbiamy jeść. I nie jest to tylko domena Polaków. W każdym kraju spotkania rodzinne czy z przyjaciółmi najlepiej toczą się przy suto zastawionych stołach. A na naszych, polskich stołach, od wielu lat niezmiennie króluje schabowy z kapustą, kotlet mielony, mizeria czy pierogi przygotowywane w różnych wariacjach. Do kawy zajadamy kawałek sernika, makowca, babki drożdżowej. Wszelkie książki kucharskie poświęcone kuchni polskiej mają po kilkaset stron i na dobrą sprawę, możnaby przez okrągły rok, codziennie, przygotowywać inną potrawę dla naszych współbiesiadników.