KobiecePorady.pl

Przydatne wskazówki, dzięki którym dowiesz się, Jak uniknąć zakalca

W sezonie wiosennym sięgamy po przepisy na pyszne wielkanocne baby, w zimie na keksy, a w lecie często korzystamy z tych samych receptur, a by przygotować ciasto z owocami. Ciasto ucierane, czyli inaczej piaskowe jest jednym z najszybszych i najłatwiejszych ciast , ale często przysparza nam kłopotów w postaci zakalca. Na szczęście jest i na to sposób! Poznajcie dziesięć złotych zasad przygotowywania ciasta ucieranego i zapomnijcie o takim słowie jak zakalec.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Przepis na falafel doskonały - zdrowe kotleciki ubóstwiane przez wegan

    Falafel to przysmak doskonale znany wegetarianom i weganom. Są to smażone kulki lub kotleciki z przyprawionej ciecierzycy. Jest to bardzo popularna wegańska potrawa w krajach arabskich. Niezwykle ważna rolę w falafelach odgrywają przyprawy, które to nadają im charakterystycznego smaku i zapachu. To zmielone ziarna kolendry, kumin, czosnek, cebula, cytryna, pietruszka i papryka. Aby nasze falafle były idealne, należy poznać kilka podstawowych zasad ich przygotowywania, o których poniżej.

  • Efekty picia wody kokosowej przez tydzień zupełnie Cię zaskoczą

    Wydaje się, że to odkrycie będzie w stanie zrewolucjonizować świat dietetyki. Otóż niedawno dowiedziono, iż picie wody z kokosa już przez tydzień jest w stanie przynieść naprawdę zaskakujące efekty. Czego zatem możesz się spodziewać, kiedy zastosujesz się do tej jednej prostej rady?

  • Efekty picia wody kokosowej przez tydzień zupełnie Cię zaskoczą

    Wydaje się, że to odkrycie będzie w stanie zrewolucjonizować świat dietetyki. Otóż niedawno dowiedziono, iż picie wody z kokosa już przez tydzień jest w stanie przynieść naprawdę zaskakujące efekty. Czego zatem możesz się spodziewać, kiedy zastosujesz się do tej jednej prostej rady?

  • 4 dania z makaronem, które zrobisz w 20 minut. Palce lizać!

    Taki szybki obiad – czy to nie brzmi zachęcająco! Wiadomo przecież, że makaron gotuje się szybko, a do tego mamy tak duży wybór rodzajów makaronu, że aż trudno się zdecydować. Penne, spaghetti, farfalle, tagliatelle czy zwykłe świderki – każdy makaron może być wyjątkowy, jeśli tylko przyrządzisz go ze składników dobrej jakości. Weźmy przykład z Włochów i nie przesadzajmy z dodatkami, bo proste dania są również smaczne.