KobiecePorady.pl

Ciasto kasztanowe z nutą cytrynową

Korzystajmy ze smakowitych darów jesieni, jednym z moich ulubionych smaków tej pięknej pory roku są kasztany, które można przyrządzać zarówno na słono i na słodko. Pieczone kasztany to już klasyk, są naprawdę smaczne, zupa-krem z kasztanów też jest przepyszna, świetnie smakuje również w połączeniu z dynią. Słodki krem z kasztanów jest wykorzystywany do przygotowania różnych wypieków i deserów, np. słynnego Mont Blanc. W wersji słodkiej słynnym świątecznym przysmakiem są również „marrons glacés” (dosłownie „mrożone kasztany”) czyli lukrowane kasztany kandyzowane.

Dziś proponuję Wam przepis na smaczne ciasto kasztanowe z dodatkiem skórki cytrynowej, jest zupełnie proste w przygotowaniu, możecie użyć do przygotowania go gotowanych kasztanów jadalnych ze słoika, będzie równie dobre.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Olej lniany LenVitol przyjacielem zgrabnej sylwetki

    Tegoroczne lato, czas, kiedy z dumą prezentowaliśmy wypracowaną miesiącami figurę, bezpowrotnie się skończyło. Jednak nadejście chłodniejszych dni nie musi kojarzyć się z przybieraniem na wadze. Szczupłą sylwetką możemy cieszyć się przez cały rok. Wystarczy wypracować kilka prostych nawyków. Jednym z nich jest wprowadzenie do diety oleju lnianego LenVitol.

  • Dzika róża i kwiat bzu pomogą przetrwać jesień

    Odczuwalne różnice temperatur między dniem a nocą, więcej kichających osób i coraz krótsze dni to oznaki, że lato ma się już ku końcowi i czas przygotować organizm do jesieni. O czym warto pamiętać i jak nie dać się jesiennej infekcji?

  • 4 dodatki do jedzenia, przez które tyjesz! Wiedziałaś, że są tak kaloryczne?

    Często nie przywiązujemy wagi do tego co jemy, wyznajemy zasadę, że ma być smacznie a nie koniecznie zdrowo, po czym dziwimy się, że przybieramy na wadze czy narzekamy na złe samopoczucie. Oto kilka dodatków żywieniowych, przez które tyjesz w zastraszającym tempie! Lepiej ich unikaj jak chcesz mieć piękną figurę.

  • Grzyby marynowane – od czego zacząć?

    Nadchodzi czas, kiedy to właśnie grzyby zaczynają dominować w naszych kuchniach. Jesienna pora owocuje masową ilością przeróżnych ich rodzajów. W lasach znajdziemy między innymi: kurki, maślaki, borowiki, koźlarze, podgrzybki czy opieńki. Sprawdź, jak wykorzystać leśne dobrodziejstwa natury i przygotować pyszne grzyby marynowane!