KobiecePorady.pl

Orzechowe brownie

Dziś mam dla Was przepis na proste brownie z orzechami włoskimi i pekan, do herbaty i kawy, na podwieczorek lub na śniadanie. Zapraszam do skorzystania z przepisu !

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Wegańska terrina z trzech warzyw

    Dziś proponuję Wam przepis na kolorową terrinę z kalafiora, marchewki i szpinaku, która może być również dodatkiem do mięsa lub ryby, albo stanowić samodzielne danie wegańskie- wybór należy do Was.

  • Rollsy z orzechami laskowymi i cynamonem

    A może wśród świątecznych ciast zagości na Waszym stole ten oto przepis na rollsy o cynamonowo-orzechowym aromacie. Jeśli lubicie ciasta drożdżowe, to ten przepis na pewno przypadnie Wam do gustu, idealny do herbaty i do kawy. Życzę Wam udanych przygotowań świątecznych.

  • Makrela z jabłkami, porem i rozmarynem w sosie sojowo-miodowym

    Ten przepis na makrelę marynowaną w sosie sojowo-balsamiczno-miodowym, podaną na smażonych jabłkach i porach z dodatkiem rozmarynu jest moją propozycją dania na świąteczny stół. Niezwykle aromatyczne i smaczne danie, zwłaszcza jeśli lubicie smaki słodko-słone. Życzę Wam pięknych Świąt Bożego Narodzenia !

  • Brioche perdue czyli odzyskana brioszka z mandarynkami

    Prosty, niezwykle smaczny deser, który można przygotować z czerstwej lub nieco suchej brioszki, chałki lub chleba, z owocami sezonowymi, zimą np z mandarynkami lub jabłkami, latem z owocami leśnymi , malinami, truskawkami, poziomkami, podany dodatkowo z gałką lodów. Można go podać na śniadanie, deser, podwieczorek, do herbaty.To jeden z moich ulubionych deserów, do którego przygotowania można wykorzystać właśnie czerstwy chleb czy chałkę, jak również owoce, które akurat mamy w domu. Podaję Wam dwie wersje tego deseru, klasyczną, jak również wegańską.