KobiecePorady.pl

Napój sojowy – idealny wybór dla sportowców, wegan i osób z nietolerancją laktozy

W ostatnich latach napój sojowy zyskał ogromną popularność jako alternatywa dla tradycyjnych produktów mlecznych. Jego właściwości oraz korzyści zdrowotne sprawiają, że staje się on idealnym wyborem nie tylko dla wegan, ale również dla sportowców i osób z nietolerancją laktozy. W tym artykule przyjrzymy się bliżej napojowi sojowemu, jego właściwościom i dlaczego warto go włączyć do codziennej diety.

Redakcja -
Artykuł sponsorowany

Powiązane artykuły

  • Bliny z pastą z szyjek rakowych

    Ta przystawka to świetny pomysł na sylwestrowy stół, pasta z szyjek rakowych z dodatkiem selera naciowego, serka śmietankowego i papryczki chili jest naprawdę rewelacyjna w smaku. Podałam ją już kilka razy swoim gościom i wszystkim zdecydowanie przypadła do gustu. Możecie ją podać na gotowych blinach, bądź też na tostach chlebowych.Życzę Wam pięknego Nowego Roku !

  • Orzechowe brownie

    Dziś mam dla Was przepis na proste brownie z orzechami włoskimi i pekan, do herbaty i kawy, na podwieczorek lub na śniadanie. Zapraszam do skorzystania z przepisu !

  • Zdrowe ciasteczka z bakaliami, pestkami i ziarnami

    To jedne z moich ulubionych ciasteczek, idealne do herbaty i kawy, na śniadanie, podwieczorek, przekąskę, łatwe w przygotowaniu, bez dodatku mąki (lub z odrobiną mąki kokosowej), bez cukru, z dodatkiem syropu z agawy o niskim indeksie glikemicznym.  Możecie skomponować własny skład ciasteczek, dodając do nich bakalie, pestki, nasiona, które lubicie np. sezamu, lnu, chia. Ja dodaję do nich za każdym co innego, to, co akurat mam pod ręką.

  • Wegańska terrina z trzech warzyw

    Dziś proponuję Wam przepis na kolorową terrinę z kalafiora, marchewki i szpinaku, która może być również dodatkiem do mięsa lub ryby, albo stanowić samodzielne danie wegańskie- wybór należy do Was.