KobiecePorady.pl

Jak picie wina może wpłynąć na Twój organizm?

Która z nas nie lubi wypić lampki wina do obiadu, deseru lub przed snem? Coraz bardziej doceniamy jego smakowe walory. Czy wiemy jednak, jaki wpływ ma ono na nasz organizm? Naukowcy przeprowadzili stosowne badania – ich wyniki Cię zaskoczą!

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Przydatne wskazówki, dzięki którym dowiesz się, Jak uniknąć zakalca

    W sezonie wiosennym sięgamy po przepisy na pyszne wielkanocne baby, w zimie na keksy, a w lecie często korzystamy z tych samych receptur, a by przygotować ciasto z owocami. Ciasto ucierane, czyli inaczej piaskowe jest jednym z najszybszych i najłatwiejszych ciast , ale często przysparza nam kłopotów w postaci zakalca. Na szczęście jest i na to sposób! Poznajcie dziesięć złotych zasad przygotowywania ciasta ucieranego i zapomnijcie o takim słowie jak zakalec.

  • Przydatne wskazówki, dzięki którym dowiesz się, Jak uniknąć zakalca

    W sezonie wiosennym sięgamy po przepisy na pyszne wielkanocne baby, w zimie na keksy, a w lecie często korzystamy z tych samych receptur, a by przygotować ciasto z owocami. Ciasto ucierane, czyli inaczej piaskowe jest jednym z najszybszych i najłatwiejszych ciast , ale często przysparza nam kłopotów w postaci zakalca. Na szczęście jest i na to sposób! Poznajcie dziesięć złotych zasad przygotowywania ciasta ucieranego i zapomnijcie o takim słowie jak zakalec.

  • Przydatne wskazówki, dzięki którym dowiesz się, Jak uniknąć zakalca

    W sezonie wiosennym sięgamy po przepisy na pyszne wielkanocne baby, w zimie na keksy, a w lecie często korzystamy z tych samych receptur, a by przygotować ciasto z owocami. Ciasto ucierane, czyli inaczej piaskowe jest jednym z najszybszych i najłatwiejszych ciast , ale często przysparza nam kłopotów w postaci zakalca. Na szczęście jest i na to sposób! Poznajcie dziesięć złotych zasad przygotowywania ciasta ucieranego i zapomnijcie o takim słowie jak zakalec.

  • 4 dania z makaronem, które zrobisz w 20 minut. Palce lizać!

    Taki szybki obiad – czy to nie brzmi zachęcająco! Wiadomo przecież, że makaron gotuje się szybko, a do tego mamy tak duży wybór rodzajów makaronu, że aż trudno się zdecydować. Penne, spaghetti, farfalle, tagliatelle czy zwykłe świderki – każdy makaron może być wyjątkowy, jeśli tylko przyrządzisz go ze składników dobrej jakości. Weźmy przykład z Włochów i nie przesadzajmy z dodatkami, bo proste dania są również smaczne.