Przepisy kulinarne
Taki szybki obiad – czy to nie brzmi zachęcająco! Wiadomo przecież, że makaron gotuje się szybko, a do tego mamy tak duży wybór rodzajów makaronu, że aż trudno się zdecydować. Penne, spaghetti, farfalle, tagliatelle czy zwykłe świderki – każdy makaron może być wyjątkowy, jeśli tylko przyrządzisz go ze składników dobrej jakości. Weźmy przykład z Włochów i nie przesadzajmy z dodatkami, bo proste dania są również smaczne.
Przepisy kulinarne
Taki szybki obiad – czy to nie brzmi zachęcająco! Wiadomo przecież, że makaron gotuje się szybko, a do tego mamy tak duży wybór rodzajów makaronu, że aż trudno się zdecydować. Penne, spaghetti, farfalle, tagliatelle czy zwykłe świderki – każdy makaron może być wyjątkowy, jeśli tylko przyrządzisz go ze składników dobrej jakości. Weźmy przykład z Włochów i nie przesadzajmy z dodatkami, bo proste dania są również smaczne.
Przepisy kulinarne
Która z nas nie lubi wypić lampki wina do obiadu, deseru lub przed snem? Coraz bardziej doceniamy jego smakowe walory. Czy wiemy jednak, jaki wpływ ma ono na nasz organizm? Naukowcy przeprowadzili stosowne badania – ich wyniki Cię zaskoczą!
Przepisy kulinarne
Falafel to przysmak doskonale znany wegetarianom i weganom. Są to smażone kulki lub kotleciki z przyprawionej ciecierzycy. Jest to bardzo popularna wegańska potrawa w krajach arabskich. Niezwykle ważna rolę w falafelach odgrywają przyprawy, które to nadają im charakterystycznego smaku i zapachu. To zmielone ziarna kolendry, kumin, czosnek, cebula, cytryna, pietruszka i papryka. Aby nasze falafle były idealne, należy poznać kilka podstawowych zasad ich przygotowywania, o których poniżej.