Przepisy kulinarne
Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania.
Przepisy kulinarne
Znają je wszyscy. Są lubiane przez najmłodszych jak i seniorów. Czy jednak jesteśmy skazani wyłącznie na gotowe lody produkowane masowo?
Kiedy upał staje się nie do zniesienia, szukamy ochłody i orzeźwienia. Sięgamy wtedy po lody ze sklepowych zamrażarek. Niestety, lody produkowane masowo zawierają mnóstwo niezdrowych składników: od syropu fruktozowo-glukozowego i cukru, przyczyniających się bardzo często do rozwoju cukrzycy, tłuszczów nasyconych, mogących zwiększać poziom cholesterolu, po dodatki chemiczne, które udają smaki i aromaty. Po zjedzeniu loda z takimi składnikami, wątroba i trzustka mają sporo pracy.
Przepisy kulinarne
Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania.
Przepisy kulinarne
Dynia nie tylko doskonale smakuje ale i świetnie działa na nasz organizm. Spożywając potrawy z dyni wspieramy nasz organizm, dostarczamy mu niezbędnych witamin i minerałów. Dynia wspomaga pracę całego organizmu, reguluje wszystkie zachodzące w nim procesy i potrafi działać cuda. Jest pyszna i zdrowa, czego chcieć więcej?