KobiecePorady.pl

Przepis na domowy żurek

Wielkanocny żurek, pyszny i efektownie podany w chlebie zachwyci niejednego domownika i gości.

Gotowanie i pieczenie i love it -

Powiązane artykuły

  • Przepis: Babka marmurkowa

    Pyszna i klasyczna, nie może jej zabraknąć na świątecznym stole.

  • Dobre ciasto, mięso i ser to nie wszystko – poznaj dodatki, które wspaniale urozmaicają smak pizzy

    Pizza jest jednym z najczęściej wybieranych przez Polaków dań obecnych w kuchni włoskiej. Chociaż w najbardziej tradycyjnej formie ogranicza się zaledwie do kilku składników, nasi rodacy upodobali sobie ją w wersji z większą liczbą dodatków. Które z nich sprawiają, że pizza nabiera wyjątkowych walorów smakowych?

  • Przepis na wielkanocny majonez

    Warto robić swój majonez, skoro w sklepach i reklamach TV aż roi się od tych swojskich majonezów babuni. Pytanie tylko, czy rzeczywiście swojskich i domowych? Warto, bo prawdziwej babuni nawet się nie śniło, by do domowego specjału dorzucić żółtka w proszku, olej rzepakowy rafinowany z butelki PET i substancje zagęszczające: gumę guar oraz ksantanową. Nie słyszała z pewnością o syntetycznym przeciwutleniaczu E385 (soli wapniowo-disodowej EDTA) i regulatorze kwasowości (kwasku cytrynowym), chemicznych aromatach oraz barwnikach. Prawdopodobnie zgrzeszyła powszechnym jeszcze do niedawna w kuchni octem spirytusowym bądź cukrem białym.

  • Przepis na mazurka z jasną masą waniliową

    Mazurek to tradycyjnie ciasto wielkanocne. Przełożone słodką masą, w dowolnym kształcie i pięknie udekorowane.