KobiecePorady.pl

Dobre ciasto, mięso i ser to nie wszystko – poznaj dodatki, które wspaniale urozmaicają smak pizzy

Pizza jest jednym z najczęściej wybieranych przez Polaków dań obecnych w kuchni włoskiej. Chociaż w najbardziej tradycyjnej formie ogranicza się zaledwie do kilku składników, nasi rodacy upodobali sobie ją w wersji z większą liczbą dodatków. Które z nich sprawiają, że pizza nabiera wyjątkowych walorów smakowych?

Kamila -
Artykuł sponsorowany

Powiązane artykuły

  • Przepis na wielkanocny majonez

    Warto robić swój majonez, skoro w sklepach i reklamach TV aż roi się od tych swojskich majonezów babuni. Pytanie tylko, czy rzeczywiście swojskich i domowych? Warto, bo prawdziwej babuni nawet się nie śniło, by do domowego specjału dorzucić żółtka w proszku, olej rzepakowy rafinowany z butelki PET i substancje zagęszczające: gumę guar oraz ksantanową. Nie słyszała z pewnością o syntetycznym przeciwutleniaczu E385 (soli wapniowo-disodowej EDTA) i regulatorze kwasowości (kwasku cytrynowym), chemicznych aromatach oraz barwnikach. Prawdopodobnie zgrzeszyła powszechnym jeszcze do niedawna w kuchni octem spirytusowym bądź cukrem białym.

  • Przepis na schab pieczony w boczku z jabłkami

    Na Wielkanocnym stole nie może oczywiście zabraknąć smacznych pieczeni. Polecam, więc pyszny schab pieczony w boczku z jabłkami. Świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe, ale również doskonale smakuje na kanapce zamiast tradycyjnej wędliny. 

  • Przepis na wielkanocny majonez

    Warto robić swój majonez, skoro w sklepach i reklamach TV aż roi się od tych swojskich majonezów babuni. Pytanie tylko, czy rzeczywiście swojskich i domowych? Warto, bo prawdziwej babuni nawet się nie śniło, by do domowego specjału dorzucić żółtka w proszku, olej rzepakowy rafinowany z butelki PET i substancje zagęszczające: gumę guar oraz ksantanową. Nie słyszała z pewnością o syntetycznym przeciwutleniaczu E385 (soli wapniowo-disodowej EDTA) i regulatorze kwasowości (kwasku cytrynowym), chemicznych aromatach oraz barwnikach. Prawdopodobnie zgrzeszyła powszechnym jeszcze do niedawna w kuchni octem spirytusowym bądź cukrem białym.

  • Przepis na wielkanocnego baranka

    Baranek z ciasta to słodka i piękna ozdoba wielkanocnego stołu. W tym roku udekorowałam go ryżem preparowanym, który bardzo dobrze imituje wełnę. Z tej porcji składników powstają dwa baranki.