KobiecePorady.pl

Dobre ciasto, mięso i ser to nie wszystko – poznaj dodatki, które wspaniale urozmaicają smak pizzy

Pizza jest jednym z najczęściej wybieranych przez Polaków dań obecnych w kuchni włoskiej. Chociaż w najbardziej tradycyjnej formie ogranicza się zaledwie do kilku składników, nasi rodacy upodobali sobie ją w wersji z większą liczbą dodatków. Które z nich sprawiają, że pizza nabiera wyjątkowych walorów smakowych?

Kamila -
Artykuł sponsorowany

Powiązane artykuły

  • Kawa i herbata od Tommy Cafe

    W dzisiejszym poście chciałam Wam opisać bardzo dobrą kawę i herbatę. Jako że jestem miłośniczką oby tych napoi to jestem w stosunku do nich dość wybredna. Muszą one mieć w sobie coś takiego co mnie zuroczy. Kawa od Tommy Cafe od razu mi się spodobała, a do herbaty na początku nie mogłam się przekonać. Jeśli chcecie wiedzieć dlaczego to zapraszam do dalszej lektury. Tommy Cafe https://www.tommycafe.pl

  • Przepis na wielkanocny majonez

    Warto robić swój majonez, skoro w sklepach i reklamach TV aż roi się od tych swojskich majonezów babuni. Pytanie tylko, czy rzeczywiście swojskich i domowych? Warto, bo prawdziwej babuni nawet się nie śniło, by do domowego specjału dorzucić żółtka w proszku, olej rzepakowy rafinowany z butelki PET i substancje zagęszczające: gumę guar oraz ksantanową. Nie słyszała z pewnością o syntetycznym przeciwutleniaczu E385 (soli wapniowo-disodowej EDTA) i regulatorze kwasowości (kwasku cytrynowym), chemicznych aromatach oraz barwnikach. Prawdopodobnie zgrzeszyła powszechnym jeszcze do niedawna w kuchni octem spirytusowym bądź cukrem białym.

  • Przepis na świąteczny jabłecznik z wiórkami kokosowymi

    Moja rodzina uwielbia ciasta z jabłkami. Nie wyobrażamy sobie zatem świąt Wielkanocy bez tego ciasta. Aby nieco urozmaicić tradycyjną formę jabłecznika, posypuję go na wierzchu wiórkami kokosowymi. To daje naprawdę przepyszne połączenie. Tak więc dziś zapraszam na kawałek świątecznego jabłecznika z wiórkami kokosowymi.

  • Przepis na wielkanocnego baranka

    Baranek z ciasta to słodka i piękna ozdoba wielkanocnego stołu. W tym roku udekorowałam go ryżem preparowanym, który bardzo dobrze imituje wełnę. Z tej porcji składników powstają dwa baranki.