KobiecePorady.pl

Przepis na tęczowe „pisanki”

Kolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobią wielkanocny stół i ucieszą dzieci.

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty -

Powiązane artykuły

  • Kawa i herbata od Tommy Cafe

    W dzisiejszym poście chciałam Wam opisać bardzo dobrą kawę i herbatę. Jako że jestem miłośniczką oby tych napoi to jestem w stosunku do nich dość wybredna. Muszą one mieć w sobie coś takiego co mnie zuroczy. Kawa od Tommy Cafe od razu mi się spodobała, a do herbaty na początku nie mogłam się przekonać. Jeśli chcecie wiedzieć dlaczego to zapraszam do dalszej lektury. Tommy Cafe https://www.tommycafe.pl

  • Przepis na wielkanocnego baranka

    Baranek z ciasta to słodka i piękna ozdoba wielkanocnego stołu. W tym roku udekorowałam go ryżem preparowanym, który bardzo dobrze imituje wełnę. Z tej porcji składników powstają dwa baranki.

  • Przepis na wielkanocny majonez

    Warto robić swój majonez, skoro w sklepach i reklamach TV aż roi się od tych swojskich majonezów babuni. Pytanie tylko, czy rzeczywiście swojskich i domowych? Warto, bo prawdziwej babuni nawet się nie śniło, by do domowego specjału dorzucić żółtka w proszku, olej rzepakowy rafinowany z butelki PET i substancje zagęszczające: gumę guar oraz ksantanową. Nie słyszała z pewnością o syntetycznym przeciwutleniaczu E385 (soli wapniowo-disodowej EDTA) i regulatorze kwasowości (kwasku cytrynowym), chemicznych aromatach oraz barwnikach. Prawdopodobnie zgrzeszyła powszechnym jeszcze do niedawna w kuchni octem spirytusowym bądź cukrem białym.

  • Przepis na malinową kostkę na precelkach

    Paleta smaków: słodko, słono i kwaskowo. Wszystkie wzajemnie się przenikają tworząc delikatne i niebanalne ciasto. Wspaniała orzeźwiająca propozycja na niedzielne popołudnie.