Składniki:
- 6 jajek
- 50 dag pieczarek
- łyżeczka czubrycy zielonej ( u mnie od NMR )
- 2 małe cebule
- masło
- sól
- pieprz
- 12 naleśników
Panierka:
- bułka tarta
- jajko
- vegeta
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w małą kosteczkę i wymieszać z czubrycą. Pieczarki zetrzeć na tarce a cebule pokroić w drobna kostkę i dusić na maśle. Gdy płynu będzie niewiele dodać pieprz i sól i dusić jeszcze aż cały płyn wyparuje. Ostudzić. Jajka wymieszać z pieczarkami. Na usmażone naleśniki nakładać porcję farszu i zawijać krokiety. Maczać najpierw w jajku rozkłóconym z odrobiną vegety a później w bułce. Smażyć na rumiany kolor. Podawać z barszczem czerwonym, na który przepis znajdziecie TUTAJ.