KobiecePorady.pl

Przepis na mus buraczkowy

Delikatna i zdrowa przystawka z buraczkami w roli głównej, niezwykle prosta w przygotowaniu. Może stanowić ciekawą propozycję na wielkanocne śniadanie.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Przepis na tatara z krewetek i mango

      Prosta i zarazem wykwintna przystawka, którą możesz podać na specjalną okazję, na przykład na wielkanocny stół, na pewno zachwyci Twoich gości.

  • Przepis na szparagi w tempurze

    Zaczął się sezon na szparagi, więc tym razem chciałabym zaproponować Wam jedno z moich ulubionych dań z udziałem szparagów, niezwykle proste i smaczne. W przeciwieństwie do innych ciast naleśnikowych, japońska tempura (która wbrew pozorom nie wywodzi się z Japonii, lecz z Portugalii) jest bardzo delikatna i lekkostrawna, ponieważ dodana do niej lodowata woda sprawia, że tłuszcz nie przedostaje się do środka. Poniższy przepis zaczerpnęłam od mojego ulubionego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. W podobny sposób możecie przygotować inne warzywa, na przykład cukinie pokrojone w talarki, kalafior, brokuły czy oberżyny, a także owoce morza i ryby. Możecie serwować szparagi same lub z sosem np. z jogurtu i mięty lub z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i ziaren sezamu, ja osobiście wolę je same, bez żadnych dodatków. Doskonale nadają się na przystawkę lub przekąskę.

  • Przepis na bezglutenowy mazurek na lekko

    W moim domu nigdy mazurek nie gościł na wielkanocnym stole. Zachęcona pięknymi zdjęciami i pozytywnymi komentarzami na temat tych słodkości postanowiłam spróbować. I powiem Wam, że efekt przerósł moje oczekiwania. Obawy, iż ciasto kruche się rozsypie ( bez miksów! ) nagle prysły, a przedstawiany mazurek znikał w oczach :)

  • Przepis na świąteczną roladę z malinami i białą czekoladą

    Pyszna biszkoptowa rolada z kremem waniliowym, malinami i białą czekoladą, która będzie idealnym deserem na Wielkanoc, na pewno przypadnie do gustu wszystkim domownikom i gościom.