KobiecePorady.pl

Przepis na pizzę ze szpinakiem, rodzynkami i pesto

Zachęcam Was do spróbowania oryginalnej i smacznej pizzy ze szpinakiem, orzeszkami piniowymi, rodzynkami i bazyliowym pesto. Myślę, że nawet wielbiciele klasycznej pizzy również ją polubią.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Przepis na marchewkowe misie z czekoladowym nadzieniem

    Przepis na marchewkowe misie z czekoladowym nadzieniem

  • Sernik creme brulee

    Nigdy nie sądziłam, że uda mi się go upiec. Kilka razy zmieniałam przepis, przygotowywałam prawdziwy francuski, klasyczny creme brulee, aby mieć pewność, że w serniku też się sprawdzi. Kiedy przepis był dopracowany, ja zrezygnowałam i odłożyłam pieczenie sernika w tej francuskiej wersji na później… Ale zawzięłam się i po prostu pewnego dnia, tak ot tak, zabrałam się za jego przygotowanie. Udał się. Uważam, że jest przepyszny, niezwykle kremowy, pełen ziarenek wanilii, które wprost uwielbiam za ich aromat! Cieszcie oko i łapcie za przepis! http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2020/01/29/sernik-creme-brulee/

  • Maślane ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

    http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2020/05/20/maslane-ciasto-drozdzowe-truskawkami-kruszonka-oraz-o-dziadku-emilu/

  • Sernik ricotta z nutką mięty - bardzo kremowy!

    Jest kremowy i mazisty. Lekki jak puch, więc trzeba z nim ostrożnie. Upiekłam go bez spodu, bez polewy wierzchniej, ponieważ chciałam, aby smakujący czuli tylko i wyłącznie smak sernika, aby nie rozpraszały ich smakowo żadne dodatki… I taki mi się udał. Sernik z delikatną ricottą, którą nadała mu właśnie niesamowitej lekkości, jest niczym mus serowy! Idealnie wpasowuje się także w wiosenną porę roku. Smakowo świeżości dodaje mu cytryna i nutka mięty, którą delikatnie urozmaiciłam swój wypiek. http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2020/05/08/sernik-ricotta-nutka-miety-kremowy/