KobiecePorady.pl

Pudding z nasion chia, malin i mango

Dziś mam dla Was przepis na prosty, zdrowy, dietetyczny deser z udziałem owoców, nasion chia, pestek dyni i mleczka kokosowego, z dodatkiem syropu z agawy. Kolorowy, apetyczny deser, po który możecie sięgnąć bez wyrzutów sumienia.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Deser z marakui i mango z bazylią i syropem z agawy

    Dzisiaj proponuję Wam zupełnie prosty przepis na deser owocowy z marakui i mango, który szczególnie polecam osobom dbającym o linię i unikającym cukru. Zawiera tylko odrobinę syropu z agawy, i listki bazylii. Można go również podać na śniadanie, na podwieczorek lub na letni bufet.

  • Chef, który gra smakiem – Andrea Camastra

    Za kulinarnym sukcesem stoi zawsze człowiek – z wizją, charakterem i nieustannym głodem doskonałości. W polskim fine diningu takim człowiekiem bez wątpienia jest Andrea Camastra, czyli włoski szef kuchni, który jest rekordzistą, jeżeli chodzi o liczbę zdobytych gwiazdek dla swoich restauracji. Jako pierwszy, choć sam pochodzi z Apulii, postanowił polskie dania podnieść do rangi małych dzieł sztuki: w jego restauracji mizeria przybiera formę okrągłej praliny, a oklepane pierogi ruskie serwowane są w cieście dim-sum z dodatkiem wędzonej śmietany. To on postawił na polski wine pairing, polskich dostawców i polskie produkty. Był też jednym z prekursorów „casual fine diningu” w naszym kraju i ukształtował nową generację talentów.

  • Carpaccio z łososia, marchewki, rzodkiewki i awokado

    To carpaccio z łososia z dodatkiem marchewki, rzodkiewki i awokado w sosie sojowym z dodatkiem sezamu stanowi elegancką i wywintną przekąskę o wyrafinowanym smaku. Gorąco polecam!

  • Keks z komosy ryżowej z mleczkiem kokosowym i gorzką czekoladą

    Dla miłośników kuchni wegetariańskiej i nie tylko, mam dzisiaj przepis na deser z komosą ryżową, mleczkiem kokosowym, który może być pomysłem na deser wielkanocny. Życzę Wam wszystkim radosnych Świąt Wielkanocnych!