KobiecePorady.pl

Recenzja najnowszej książki Sparksa: "Spójrz na mnie"

Nie ukrywam, że odkąd w moje ręce wpadła pierwsza książka Nicholasa Sparksa "Pamiętnik", tak bardzo rozdmuchana za pomocą genialnej ekranizacji z Ryan'em Goslingiem w roli głównej - zostałam nadworną fanką autora. Zresztą, która kobieta nie jest? Jak można nie lubić zatapiania się w ogromie emocji; wzruszenia, złości, tajemniczości, pożądania, które towarzyszą każdej sparksowskiej książce. Na najnowszą powieść bestsellerowego autora trzeba było czekać aż dwa lata, jednak już mogę stwierdzić, że naprawdę było warto.

Joanna Rysiewicz -

Powiązane artykuły

  • Wieje szarkijja. Beduini z pustyni Negew - nowy reportaż Pawła Smoleńskiego

    Tym razem wybierzemy się z Pawłem Smoleńskim do Izraela. Ponownie, ktoś mógłby rzec, i to prawda. Natomiast tematyka jest zupełnie nowa, dotyczy Beduinów, zamieszkujących pustynię Negew czy An – Nakab, jak oni sami nazywają swoje ziemie.  

  • Strach przed zakochaniem

    Zastanawialiście się czasem czy umieranie boli? A może nie czuje się nic poza strachem przed nieznanym? Bohaterka patrzy na swoje ciało oczami widza i zastanawia się, jak to w ogóle możliwe, że może znajdować się w dwóch miejscach jednocześnie, a wszystkie wydarzenia dziejące się dookoła to jakby niezwykły film.

  • Strach przed zakochaniem

    Zastanawialiście się czasem czy umieranie boli? A może nie czuje się nic poza strachem przed nieznanym? Bohaterka patrzy na swoje ciało oczami widza i zastanawia się, jak to w ogóle możliwe, że może znajdować się w dwóch miejscach jednocześnie, a wszystkie wydarzenia dziejące się dookoła to jakby niezwykły film.

  • Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji - recenzja

    Książki kucharskie i poradniki kulinarne zajmują w naszej domowej biblioteczce dość poczesne miejsce, zaraz obok literatury faktu, historii i fantastyki. Jednak wydana właśnie nakładem Wydawnictwa Naukowego PWN książka "Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji" autorstwa Joanny Furgalińskiej stanowi w tym zbiorze prawdziwy ewenement. Bo czego się spodziewacie otwierając książkę kucharską? Listy produktów niezbędnych do przygotowania danej potrawy, sposobu jej wykonania i ewentualnie smakowitych zdjęć.