KobiecePorady.pl

Schab w galarecie nadziewany pastą jajeczną (po warszawsku)

Schab w galarecie nadziewany pastą jajeczną to pomysł na rodzinną kolację, imprezę czy świąteczny stół. Dobrze smakuje i ciekawie się prezentuje. Jest przy nim trochę pracy, ale wszystkie czynności możemy rozłożyć w czasie. Samo mięso można przygotować dzień wcześniej, podobnie jak bulion na galaretę, czy ugotować jajka. Potem, złożenie składników w całość zajmie nam już chwilę.

strasznie smaczne -

Powiązane artykuły

  • Przepis na prosty żurek na domowym zakwasie

    Do niedawna wydawało mi się, że ugotowanie żurku, to wielka sztuka. Omijałam go szerokim łukiem, pewna, że mi nie wyjdzie. W sumie nie wiem czego się obawiałam :) Jest to zupa niesamowicie prosta do przygotowania, praktycznie gotuje się sama :) Przepis oparłam o rady mojej mamy :)

  • Przepis na leczo z kurczakiem

    Leczo z kurczakiem można podać na obiad lub ciepłą kolację. Zdrowe, nie tuczące i bardzo szybkie do przygotowania.

  • Przepis na Jajka faszerowane pieczarkami

    Jajka faszerowane pieczarkami to alternatywa dla jajek ugotowanych na twardo podawanych w majonezie. Znakomicie urozmaicą Wielkanocne śniadanie, ale też świetnie sprawdzą się na imprezowym stole. Gwarantuję, że znikną z niego jako pierwsze! I uwaga, robi się naprawdę szybko! A jeśli zostanie wam farszu, zjedzcie go jako pastę do chleba :)

  • Przepis na Jajka faszerowane pieczarkami

    Jajka faszerowane pieczarkami to alternatywa dla jajek ugotowanych na twardo podawanych w majonezie. Znakomicie urozmaicą Wielkanocne śniadanie, ale też świetnie sprawdzą się na imprezowym stole. Gwarantuję, że znikną z niego jako pierwsze! I uwaga, robi się naprawdę szybko! A jeśli zostanie wam farszu, zjedzcie go jako pastę do chleba :)