KobiecePorady.pl

Jak nie popełniać błędów podczas gotowania? Czyli 8 zbędnych czynności

Niektóre z czynności wykonywanych w kuchni nie mają żadnego uzasadnienia, a pomimo to większość polskich kobiet i panów domu wykonuje je niemalże codziennie. Poniżej znajduje się lista 8 najczęstszych kuchennych „grzeszków”. Rezygnując z nich, można przyrządzać smaczniejsze potrawy, jeść zdrowsze produkty i oszczędzić czas na przyjemności.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Przepis na pyszne, domowe pączki

    Jako dziecko wspominam tłusty czwartek u dziadków na wsi - zawsze były domowe, pyszne pączki. Teraz już jako dorosła osoba kultywuję tę tradycję i zamiast pójść do cukierni i kupić gotowe pączki, robię je sama. Tłusty czwartek wypada dokładnie za tydzień, dlatego już dziś dzielę się z Wami doskonałym przepisem na nie. Spróbujcie!!!

  • Przepis na prosty żurek na domowym zakwasie

    Do niedawna wydawało mi się, że ugotowanie żurku, to wielka sztuka. Omijałam go szerokim łukiem, pewna, że mi nie wyjdzie. W sumie nie wiem czego się obawiałam :) Jest to zupa niesamowicie prosta do przygotowania, praktycznie gotuje się sama :) Przepis oparłam o rady mojej mamy :)

  • Przepis na tort truflowy

    Przepis na wyjątkowo pyszny tort truflowy o głębokim smaku gorzkiej czekolady, przełamanym aromatem pomarańczy.  

  • Schab w galarecie nadziewany pastą jajeczną (po warszawsku)

    Schab w galarecie nadziewany pastą jajeczną to pomysł na rodzinną kolację, imprezę czy świąteczny stół. Dobrze smakuje i ciekawie się prezentuje. Jest przy nim trochę pracy, ale wszystkie czynności możemy rozłożyć w czasie. Samo mięso można przygotować dzień wcześniej, podobnie jak bulion na galaretę, czy ugotować jajka. Potem, złożenie składników w całość zajmie nam już chwilę.