KobiecePorady.pl

Spaghetti z pesto z buraków

Przepis na doskonałe spaghetti z pesto z buraków

Magda (La grande e la piccola cu -

Powiązane artykuły

  • Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym

    SKŁADNIKI 400 g makaronu typu penne 400 g filetu z pstrąga łososiowego 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml bulionu warzywnego pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 cytryna  sól, pieprz   PRZYGOTOWANIE Filet z pstrąga układamy na natłuszczonej formie do pieczenia skórką do dołu. Wierzch ryby posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Do jogurtu dodajemy bulion, posiekany koperek, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, skórkę i sok z cytryny, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Z upieczonego łososia zdejmujemy skórę, po czym kroimy w kostkę. Rybę i makaron mieszamy z sosem jogurtowym. Dekorujemy koperkiem i oprószamy grubo mielonym czarnym pieprzem.

  • Migdałowo-czekoladowe ciasto z gruszkami bez mąki

    Przepis na migdałowo-czekoladowe ciasto z gruszkami bez mąki.

  • Migdałowo-czekoladowe ciasto z gruszkami bez mąki

    Przepis na migdałowo-czekoladowe ciasto z gruszkami bez mąki.

  • Szpinachotto, czyli risotto ze szpinakiem

    Risotto to włoskie danie, które oczarowało miliony smakoszów na świecie. I nic dziwnego - jest zdrowe, smaczne, niskokaloryczne i na dodatek bardzo proste w przygotowaniu. Klasyczna wersja potrawy składa się z ryżu gotowanego na bulionie, który następnie jest doprawiany według naszego uznania. Możemy dorzucić tam grzyby, mięso, masło czy też wino. Ja, z racji na fakt iż jestem wielbicielką szpinaku, pokusiłam się o stworzenie risotta w szpinakowej odsłonie, któremu to nadałam nazwę: szpinachotto.