Przepis na doskonałe spaghetti z pesto z buraków
SKŁADNIKI
- 300 gr spaghetti;
- 300 gr ugotowanych buraków;
- 15 gr migdałów;
- 4 łyżki pecorino;
- 1 ząbek czosnku;
- 6 listków bazylii;
- olej extravergine d'oliva;
- sól, pieprz.
PRZYGOTOWANIE
- Blendujemy na jednolitą masę: ugotowane buraki, obrany ząbek czosnku, listki bazylii i migdały. Stopniowo dodajemy oliwę extravergine. Dodajemy pecorino, doprawiamy solą i pieprzem. Pesto dokładnie mieszamy.
- Gotujemy spaghetti al dente.
- Pesto z buraków mieszamy z 2 łyżkami wody po ugotowanym makaronie.
- Spaghetti mieszamy z pesto. Przed podaniem posypujemy startym pecorino i dekorujemy listkami bazylii.
Powiązane artykuły
-
Przepis na makaron z tuńczykiem
Pomysł na obiad zainspirowany kuchnią włoską - makaron fusilli z tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami.
-
Przepis na spaghetti orientalne
Lubisz przełamywać konwencje? Ja uwielbiam. Wtedy powstają naprawdę niesamowite rzeczy i nie ważne czy mówimy o kuchni czy np. o biznesie. Warto czasmi zboczyć z utartego szlaku, by znaleźć się w zupełnie nowym i wspaniałym miejscu. I własnie moje Spaghetti orientalne jest takim wyjściem poza schemat, bo nie ma do niego ani sosu bolognese ani carbonara... jest za to niesamowita przyprawa Mirin.
-
Przepis na leczo z cukinii z pomidorami i ciecierzycą
Przepis na leczo z cukinii z pomidorami i ciecierzycą.
-
Proste przepisy: Placki z cukinii w 3 odsłonach
Cukinia to warzywo uniwersalne, które można przyrządzać na wiele sposobów. Nadaje się do smażenia, duszenia, marynowania, pieczenia oraz do jedzenia na surowo. Cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Warto wiedzieć, że cukinia może być jednym z pierwszych warzyw, jakie podaje się małemu dziecku. Dzięki dużej zawartości związków odżywczych i łatwości trawienia dietetycy polecają ją już półrocznym maluchom. Dziś polecamy pyszne placki, które dodatkowo przygotowuje się bardzo szybko.
Magda (La grande e la piccola cu
Proste przepisy: Placki z cukinii w 3 odsłonach 2017-01-24 07:22:53 2016-11-30 08:23:45