Przepisy kulinarne

Znajdziesz tu pomysły na śniadanie, obiad i kolację. Ciekawe przepisy na desery, ciasta oraz wypieki. Gotowanie to czynność, dzięki której jesteśmy w stanie stworzyć daną potrawę od podstaw.. Musi zawierać także listę składników potrzebnych do jej utworzenia wraz z gramaturą. Przepisy polskie i na dania z różnych stron świata, fit i tradycyjne.


Białko w diecie wegetariańskiej

Mięso uważane jest powszechnie za podstawowe źródło białka w diecie człowieka. Czy rzeczywiście tak jest? Skąd jeszcze można czerpać białko?

4 potrawy, które jedzone przez tydzień podkręcą Twój metabolizm na maksa!

Większość z nas chcąc stracić trochę na wadze stosuje mało efektywne metody, które i tak koniec końców nie pomagają im w skutecznym straceniu zbędnych kilogramów. Często sięgamy po tabletki, które potem i tak okazują się mało skuteczne. Jakie sposoby i jedzenie zastosować aby skutecznie podkręcić nasz metabolizm? Oto 4 potrawy dzięki, którym Twój metabolizm z pewnością zostanie podkręcony na maxa!

Lody mogą być zdrowe!

Znają je wszyscy. Są lubiane przez najmłodszych jak i seniorów. Czy jednak jesteśmy skazani wyłącznie na gotowe lody produkowane masowo? Kiedy upał staje się nie do zniesienia, szukamy ochłody i orzeźwienia. Sięgamy wtedy po lody ze sklepowych zamrażarek. Niestety, lody produkowane masowo zawierają mnóstwo niezdrowych składników: od syropu fruktozowo-glukozowego i cukru, przyczyniających się bardzo często do rozwoju cukrzycy, tłuszczów nasyconych, mogących zwiększać poziom cholesterolu, po dodatki chemiczne, które udają smaki i aromaty. Po zjedzeniu loda z takimi składnikami, wątroba i trzustka mają sporo pracy.

4 dania na komunię, które musisz podać gościom

Komunia to dla każdej rodziny wielki, szczególny, bardzo odświętny dzień. A przecież takie okazje wiążą się nie tylko z przeżyciem duchowym, ze spotkaniami, rozmowami, ale również z pysznym jedzeniem. Jakie potrawy zatem warto podać na komunii, by zachwycić wszystkich gości?

Jaki wybrać tłuszcz do pieczenia?

Tłuszcz to jeden z podstawowych składników, które wykorzystujemy do przygotowania wypieków. To m. in. od rodzaju tłuszczu właśnie zależy konsystencja, kruchość oraz ostateczny smak kremowych tortów, puszystych babeczek czy słodkich ciast. Jednak nie każdy tłuszcz jest tak samo polecany do przyrządzania słodkości. Pojawia się zatem pytanie, który sprawdzi się do tego najlepiej? Odpowiada na nie ekspert programu „Zdrowe tłuszcze” – mgr inż. Iwonna Niegowska.

5 przypraw, które mogą prowadzić do choroby, jeśli używasz ich nadmiernie

Przyprawy…zapewne nie możesz sobie wyobrazić bez nich smacznych dań. Tak, to prawda, w bardzo pozytywny sposób wpływają one na ich walory smakowe. Musisz jednak wiedzieć, że nadużywanie przypraw może cię doprowadzić do różnego rodzaju chorób i dolegliwości. O czym mowa?

Dlaczego warto do nas dołączyć?

  • korzystanie z serwisu jest całkowicie darmowe
  • jesteśmy ogromną społecznością kobiet z pasją
  • pokaż swoje porady i inspiracje milionowej społeczności
  • wypromuj swój blog

Rejestracja

Aplikacja KobiecePorady.pl