KobiecePorady.pl

Sprawdzone przepisy: Filet z kurczaka na 3 sposoby

Kto nie lubi pysznego, soczystego fileta z kurczaka? Chyba niewiele rąk zostało podniesionych w górę! Tymczasem dość rozbijania mięsa tłuczkiem, panierowania i smażenia. Pora na mięso z piekarnika lub duszone w aromatycznym sosie. Białe mięso to mięso suche – mało wilgotne i pozbawione tłuszczu. Aby było soczyste dodajemy do potrawy dokładnie to, czego w mięsie brak – delikatny tłuszcz i płyn. Pora wypróbować nowe sposoby przygotowywania fileta z kurczaka!

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Przepis na falafel doskonały - zdrowe kotleciki ubóstwiane przez wegan

    Falafel to przysmak doskonale znany wegetarianom i weganom. Są to smażone kulki lub kotleciki z przyprawionej ciecierzycy. Jest to bardzo popularna wegańska potrawa w krajach arabskich. Niezwykle ważna rolę w falafelach odgrywają przyprawy, które to nadają im charakterystycznego smaku i zapachu. To zmielone ziarna kolendry, kumin, czosnek, cebula, cytryna, pietruszka i papryka. Aby nasze falafle były idealne, należy poznać kilka podstawowych zasad ich przygotowywania, o których poniżej.

  • Jak picie wina może wpłynąć na Twój organizm?

    Która z nas nie lubi wypić lampki wina do obiadu, deseru lub przed snem? Coraz bardziej doceniamy jego smakowe walory. Czy wiemy jednak, jaki wpływ ma ono na nasz organizm? Naukowcy przeprowadzili stosowne badania – ich wyniki Cię zaskoczą!

  • O pierogach słów kilka

    Wszyscy uwielbiamy jeść. I nie jest to tylko domena Polaków. W każdym kraju spotkania rodzinne czy z przyjaciółmi najlepiej toczą się przy suto zastawionych stołach. A na naszych, polskich stołach, od wielu lat niezmiennie króluje schabowy z kapustą, kotlet mielony, mizeria czy pierogi przygotowywane w różnych wariacjach. Do kawy zajadamy kawałek sernika, makowca, babki drożdżowej. Wszelkie książki kucharskie poświęcone kuchni polskiej mają po kilkaset stron i na dobrą sprawę, możnaby przez okrągły rok, codziennie, przygotowywać inną potrawę dla naszych współbiesiadników.

  • Przepis na falafel doskonały - zdrowe kotleciki ubóstwiane przez wegan

    Falafel to przysmak doskonale znany wegetarianom i weganom. Są to smażone kulki lub kotleciki z przyprawionej ciecierzycy. Jest to bardzo popularna wegańska potrawa w krajach arabskich. Niezwykle ważna rolę w falafelach odgrywają przyprawy, które to nadają im charakterystycznego smaku i zapachu. To zmielone ziarna kolendry, kumin, czosnek, cebula, cytryna, pietruszka i papryka. Aby nasze falafle były idealne, należy poznać kilka podstawowych zasad ich przygotowywania, o których poniżej.