KobiecePorady.pl

Wegetariańskie placuszki z tofu

Dziś mam dla Was zupełnie prosty przepis na wegetariańskie placki z tofu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, a są bardzo smaczne. Ja przygotowałam je z miękkiego tofu, ale można użyć do ich sporządzenia również twardego tofu, i podać np. z dowolonymi warzywami.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Dzięki tym produktom nie straszna Ci będzie sesja ani egzaminy

    Styczeń i luty to miesiące w których dużo się dzieje. Studenci mają wtedy sesje, a młodzież ma koniec semestru. W tym czasie potrzebujemy bardzo dużo witamin i minerałów, aby wzmocnić naszą pamięć i koncentracje. Niestety wiele osób o tym nie myśli tylko bez końca ulega zachciankom. Niestety słodycze, fast foody, alkohol tylko nas osłabiają, a po nie sięgamy najczęściej, często po to aby się odstresować i rozluźnić. Poniżej przedstawię Wam produkty dzięki którym nie straszna Wam będzie sesja.

  • Praktyczne i zdrowe prezenty z okazji Dnia Babci i Dziadka

    Zawsze mam problem z wyborem prezentu dla babci i dziadka z okazji ich święta. Dawniej kupowałam im kosmetyki lub ciekawe figurki przedstawiające dziadków z wnukami. Poniżej pokażę Wam dlaczego warto kupić babci i dziadkowi zdrowe prezenty.

  • Łosoś w posypce z quinoa

    Dziś polecam Wam zdrowe, niskokaloryczne danie z udziałem łososia i komosy ryżowej,  jest proste i niezwykle smaczne, możecie je podać na przykład z czerwoną lub białą cykorią oraz sałatą, dodając do niej kiełki np. lucerny lub rzeżuchy, które dostarczą Wam cennych witamin. A jeśli chcecie uzyskać bardziej kompletne, pożywne danie, uzupełnijcie je dodatkowo innymi warzywami, np. purée marchewkowym lub ziemniaczanym, które świetnie skomponuje się z resztą. Tak podany łosoś z chrupiącą posypką z komosy ryżowej jest nie tylko smaczny, ale wizualnie bardzo ładnie się prezentuje, więc możecie go zaserwować na specjalne okazje. Gorąco polecam!

  • Tradycyjne produkty roślinne wracają do łask. Czas na mąkę lnianą!

    Moda na tradycyjne produkty w nowoczesnej formie to jeden z największych kulinarnych hitów 2020 roku! Powraca wiara w potęgę roślin, zwłaszcza tych, które są skarbcem witamin i wartości odżywczych. W kuchni królować będzie mąka lniana, która właśnie wzbogaciła portfolio produktów marki LenVitol ® .