Chilli
Kapsaicyna zawarta w chilli przyspiesza metabolizm, zmniejsza apetyt oraz sprawia, że tłuszcz nie odkłada się w ciele, ale jest z niego wydalany.
Czerwona herbata
Teina zawarta w herbacie przyspiesza spalanie tłuszczu. Wystarczy, że pół godziny po ciężkim i tłustym posiłku wypijesz pół szklanki czerwonej herbaty, a zauważysz jej zdrowotne właściwości.
Cynamon
Reguluje poziom cukru we krwi i jest jedną z głównych przypraw uważanych za najlepsze w kategorii spalania tkani tłuszczowej. Już niewielka ilość dodawana do kawy czy owsianki, pomoże ci pozbyć się niechcianej oponki.
Grejpfruit
Ma mało cukru i niski indeks glikemiczny co czyni go idealnym składnikiem diety odchudzającej i redukującej tkankę tłuszczową.
Jogurt naturalny
Wapń w diecie sprawia, że szybciej chudniemy. Należy pamiętać jednak o urozmaiceniu posiłków, gdyż diety oparte tylko i wyłącznie na białku działają obciążająco na nerki.
Imbir
Hamuje apetyt oraz przyspiesza redukcję tłuszczu. Możesz dodawać go do jedzenia lub wypijać na śniadanie wraz z miodem i wodą.
Zielona herbata
Pomaga pozbyć się tłuszczu z problematycznej strefy brzucha, czyli tzw. oponki. Szklanka dziennie pita regularnie wystarczy, abyś po miesiącu zauważyła zmniejszenie obwodu brzucha i talii.
Czerwone wino
Zawiera w sobie tzw. katechiny, które wspomagają spalanie tkanki tłuszczowej, oraz korzystnie wpływają na prace wątroby i serca. Wybieraj zawsze wino wytrawne, gdyż jego słodki odpowiednik nie będzie miał tych samych dobrych właściwości.
Ryby morskie
Bogactwo kwasów omega-3, które regulują wydzielanie insuliny, przyspieszają metabolizm oraz sprawiają, że szybciej czujemy się najedzeni.
Mleko
Mleko odtłuszczone posiada dużą ilość wapnia, który pozytywnie wpływa na metabolizm i redukcje tkanki tłuszczowej.