1. Czosnek niedźwiedzi
Jet w naszym kraju coraz bardziej popularny, genialnie komponuje się z wieloma potrawami kuchni polskiej, ponadto wspomaga świetnie nasz układ sercowo-naczyniowy.
2. Czubryca
świetnie wspomaga smak bardzo wielu potraw, składa się miedzy innymi z papryki ostrej, soli i tymianku. Do dań ze strączkami nadaje się wprost idealnie!
3. Sól himalajska
Jest szalenie bogata w minerały, uznawana jest za najczystszy rodzaj soli na naszym globie. Im jest bardziej różowa, tym więcej jest w niej żelaza.
4. Kozieradka
Bywa w naszym kraju niedoceniana – bardzo niepotrzebnie. Kozieradka bowiem idealnie pasuje do jajek, dipów, makaronów i wielu innych potraw, wspomaga trawienie oraz przemianę materii.
5. Pieprz czarny
Dzięki niemu podniesione zostanie wytwarzanie soków trawiennych, dlatego świetnie pobudza nasz apetyt. Sprawia, że dania stają się wyraziste w smaku, to ponadto naturalny antyoksydant.