KobiecePorady.pl

Bananowa babka z orzechami i rodzynkami - jak zrobić?

Przepis na bananową babkę z dodatkiem rodzynek, orzechów włoskich i orzechów brazylijskich, aromatyzowana wanilią, gałką muszkatałową oraz cukrem muscovado, który nadał ciastu karmelowego smaku i koloru. Babka jest wilgotna, miękka i aromatyczna, wprost rozpływająca się w ustach.

Magda (La grande e la piccola cu -

Powiązane artykuły

  • Colomba - tradycyjne włoskie ciasto na Wielkanoc

    We Włoszech na Wielkanoc każdy region oferuje swoje kulinarne specjały, które znacznie różnią się między sobą. Tylko jedno ciasto łączy północ i południe Włoch i jest nim właśnie "colomba", symbol Świąt Wielkanocnych.  

  • Masło - czy naprawdę jest dla nas szkodliwe?

    Jedni je uwielbiają i chętnie spożywają. Nie wyobrażają sobie śniadania bez kromki chleba obficie posmarowanej masłem. Inni natomiast na każdym kroku go unikają. Co więc robić, jeść masło spokojnie czy zrezygnować z niego?

  • Przepis na Mazurek bakaliowy

    Wielkanoc zbliża się dużymi krokami. Przygotowujemy ciasta i różne portrawy. Warto zastanowić się nad wykonaniem Mazurka. Dziś sprawdzony przepis na Mazurek bakaliowy przygotowała dla Was Magda. 

  • Słono- słodko, czyli którą sól i cukier wybrać?

    Odkąd przyszła do Polski moda na zdrowe odżywianie się to na rynku pojawiło się dużo "zdrowszych" produktów. Napisałam to słowo w " ", ponieważ nie wszystkie importowane produkty są lepsze od naszych krajowych. Zamiast kupować jagody acai to moglibyśmy zacząć jeść naszą aronię, albo zamiast wydawać tyle pieniędzy na spirulinę to warto sięgnąć po natkę pietruszki. Jest kilka takich produktów, które faktycznie są lepsze od tych dotychczasowych. To m.in. słodziki oraz sól o obniżonej zawartości sodu.