KobiecePorady.pl

Ciasteczka z anyżkiem, cynamonem, imbirem i wanilią

Proste aromatyczne ciasteczka z dodatkiem cynamonu, wanilii, imbiru i anyżku, idealne do kawy lub herbaty, długo się przechowują, więc jeszcze po świętach będziecie mogli je degustować.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Ribollita z jarmużem i aldamerem

    Smakiem jesieni w tym roku bez dwóch zdań jest jarmuż. Wszechstronny, zdrowy, przepyszny i najlepszy tuż po pierwszych przymrozkach.

  • Gruszki zapiekane z migdałami

    Gruszki zapiekane pod kremem zabaione i posypane płatkami migdałowymi, lekki i delikatny deser, który można podać również jako świąteczny deser.

  • Rozgrzewające curry z jesiennymi warzywami

    Jesienne warzywa i owoce są pełne koloru i smaku, jak również dobroczynnych właściwości. Warto je jeść, aby cieszyć się zdrowiem i wzmocnić odporność swojego organizmu.Proponuję Wam kolorowe, aromatyczne i rozgrzewające curry z jesiennnymi warzywami kapustnymi: kalafiorem, brokułami i rzepą oraz ziemniakami. Ta indyjska potrawa, która ze względu na walory smakowe szybko przyjęła się w krajach europejskich, jest nie tylko smaczna i aromatyczna, ale również niezwykle zdrowa dzięki komponującym ją warzywom i przyprawom, takim jak kurkuma, kmin rzymski, curry, czosnek i imbir. Jest rozgrzewająca, ma wyrazisty smak, ale nie jest za ostra.  

  • Filet z pstrąga łososiowego z purée z brokuła

    Brokuły posiadają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze, należą do najzdrowszych warzyw na świecie. Dzięki dużej zawartości witamin (między innymi C, K i B9) i składników mineralnych chronią przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, korzystnie wpływają na funkcjonowanie wzroku i regulują poziom cukru we krwi. Ich delikatny smak sprawia, że mogą stanowić dodatek do wielu potraw. Proponuję Wam lekkie, zdrowe danie jesienno-zimowe z pstrąga łososiowego (którego możecie zastąpić łososiem), purée z brokuła, pomidorków koktajlowych z ziołowym winegretem. Może ono również stanowić lekkie świąteczne danie.