KobiecePorady.pl

Muffinki z jagodami goji i orzechami pekan

Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis na muffinki z jagodami goji i orzechami pekan, które możecie przygotować na każdą okazję.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • 3 cenne, prozdrowotne właściwości ziół

    Zdrowie to wartość, która powinna być najbardziej pożądana przez każdego z nas! Starajmy się o nie dbać i nie zaniedbywać go! Często gdy czujemy się źle zaczynamy korzystać z różnego rodzaju źródeł. Bardzo popularne w dzisiejszych czasach okazują się zioła, które pozornie wcale nie są, aż tak rozpowszechnione w naszym środowisku. Tak więc, jakie prozdrowotne zioła powinniśmy wypróbować? Oto 3 z nich.

  • Zupa krem vichyssoise

    Vichyssoise to popularna francuska zupa z pora i ziemniaków, stworzona przez Jules’a Gouffé i początkowo serwowana na ciepło w regionie Vichy, a następnie zmodyfikowana przez francuskiego kucharza, Louisa Diata, szefa kuchni w Ritz-Carlton w Nowym Yorku. Pewnego upalnego dnia na początku XX w. w USA zaskoczył on gości, podając zupę na zimno z dodatkiem śmietany. Nazwał ją „Crème vichyssoise glacée”, czyli „Krem vichyssoise na zimno”. Ta zupa podbiła serca gości. Przepis na tę zupę znajdziecie również w książce Z miłości do smaku, wydaną przez Carrefour Polska.

  • Mrożone warzywa i owoce a codzienna dieta

    Już nawet 2,5 porcje warzyw i owoców dziennie mogą obniżyć ryzyko chorób serca, zawału, raka i przedwczesnej śmierci. Przyjmuje się, że dorosła osoba w ciągu dnia powinna zjadać minimum 400 g warzyw i owoców (odpowiednik 5 porcji), a najlepiej – 800 g. Dlaczego mrożonki są tak samo wartościowe jak świeża zielenina i dlaczego warto włączyć je do swojej codziennej diety?

  • Sałatka z awokado, orzechami i mango

    Tym razem dzielę się z Wami przepisem zaczerpniętym z magazynu Twój Styl, który nieco zmieniłam. Ta pyszna i zdrowa sałatka z nutą azjatycką bardzo przypadła mi do gustu, możecie ją podać na każdą okazję i porę roku, zarówno zimą jak i w upalne dni, jest lekka a zarazem pożywna, a dodatkowego aromatu i orzeźwiającego smaku dodaje jej zawartość mięty i kolendry. Warto pamiętać, że poza przyjemnym aromatem, smakiem i kolorem, mięta posiada wiele właściwości zdrowotnych, wspomaga trawienie, jest bogatym źródłem antyoksydantów, posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz energetyzujące. A zatem warto dodawać ją do koktajli, sałatek, dań i deserów.