Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 20 min.
● 250 g mąki pszennej T55
● 120 g cukru brązowego
● 2 jajka
● 100 g masła
● 20 cl mleka
● 50 g jagód goji
● 40 g orzechów pekan
● 20 g ziaren lnu
● 1 opakowanie proszku do pieczenia bio
● 1 szczypta soli
Przygotowanie:
W misce wymieszaj przesianą mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce ubij trzepaczką jajka, domieszaj mleko i roztopione i przestudzone masło.
Rozgrzej piekarnik do temperatury180°C.
Dodaj masę z jajkami do mieszanki z mąką, dokładnie połącz całość. Domieszaj jagody goji, ziarna lnu i pokruszone orzechy pekan.
Wlej przygotowaną masę do natłuszczonych (lub wyłożonych papierowymi kokilkami) foremek do mufinek. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Sprawdź patyczkiem, czy mufinki są upieczone, pozostaw w wyłączonym piekarniku jeszcze 10 min przed wyjęciem z foremek.