KobiecePorady.pl

Sałatka z awokado, orzechami i mango

Tym razem dzielę się z Wami przepisem zaczerpniętym z magazynu Twój Styl, który nieco zmieniłam. Ta pyszna i zdrowa sałatka z nutą azjatycką bardzo przypadła mi do gustu, możecie ją podać na każdą okazję i porę roku, zarówno zimą jak i w upalne dni, jest lekka a zarazem pożywna, a dodatkowego aromatu i orzeźwiającego smaku dodaje jej zawartość mięty i kolendry.

Warto pamiętać, że poza przyjemnym aromatem, smakiem i kolorem, mięta posiada wiele właściwości zdrowotnych, wspomaga trawienie, jest bogatym źródłem antyoksydantów, posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz energetyzujące. A zatem warto dodawać ją do koktajli, sałatek, dań i deserów.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Zupa krem vichyssoise

    Vichyssoise to popularna francuska zupa z pora i ziemniaków, stworzona przez Jules’a Gouffé i początkowo serwowana na ciepło w regionie Vichy, a następnie zmodyfikowana przez francuskiego kucharza, Louisa Diata, szefa kuchni w Ritz-Carlton w Nowym Yorku. Pewnego upalnego dnia na początku XX w. w USA zaskoczył on gości, podając zupę na zimno z dodatkiem śmietany. Nazwał ją „Crème vichyssoise glacée”, czyli „Krem vichyssoise na zimno”. Ta zupa podbiła serca gości. Przepis na tę zupę znajdziecie również w książce Z miłości do smaku, wydaną przez Carrefour Polska.

  • Muffinki z jagodami goji i orzechami pekan

    Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis na muffinki z jagodami goji i orzechami pekan, które możecie przygotować na każdą okazję.

  • 4 zalety zdrowej diety, które przekonają Cię do niej

    Podejmując decyzję o przejściu na zdrową dietę powinniśmy mieć na uwadze kilka ważnych aspektów. Przede wszystkim zadaj sobie pytanie jakie są plusy przejścia na zdrowe odżywianie. Jeśli nie do końca wiesz to koniecznie przeczytaj te 4 poniższe punkty to właśnie one powinny zmotywować Cię działania.

  • NOWE bezgluteNOWE produkty Jawo

    Gotowanie w domu – zdrowo, naturalnie i pysznie jest łatwiejsze, kiedy można sięgnąć po wsparcie. Tym wsparciem od lat w wielu domach są produkty mrożone Jawo. Teraz mogą z nich korzystać również osoby chore na celiakię i na diecie bezglutenowej, bo częstochowska marka, jako pierwszy w Polsce producent mącznych mrożonek, powiększyła właśnie swoją ofertę o linię bezglutenową.