KobiecePorady.pl

Sernik z malinową glazurą na pistacjowym spodzie

Na świąteczny stół proponuję Wam sernik na chrupiącym pistacjowym spodzie, uwieńczony malinową glazurą. Jego delikatny i wyrafinowany smak na pewno uwiedzie waszych gości. Do jego przygotowania możecie użyć mrożonych malin. Życzę Wam wszystkim przepięknych i pogodnych Świąt!

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Gnocchi z gorgonzolą, gruszką i karmelizowanymi orzechami pekan

    Oryginalne, wykwintne jesienne danie z gruszką, makaronem gnocchi i karmelizowanymi orzechami pekan. Idealne dla miłośników kuchni wegetariańskiej. Do jego przygotowania możecie użyć gotowe kluseczki gnocchi lub przygotować je sami.

  • Ciasto jabłkowo- migdałowe

    Właśnie zaczął się sezon na jeden z najbardziej znanych i cenionych jesiennych owoców- jabłka. Możemy je przygotować zarówno na słodko jak i na wytrawnie, jabłka pasują do wszystkiego! Korzystajmy z sezonu na te pyszne i pełne witamin owoce i przygotowujmy sezonowe dania i desery z ich udziałem.

  • Zupa z dyni hokkaido z liśćmi szałwii i tagliatelle

    Korzystajmy z sezonu na dynię i z jej wartości odżywczych i wykorzystujmy w kuchni różne jej odmiany. Dynia hokkaido jest nieco słodsza od tradycyjnej dużej dyni. Ja wykorzystałam ją do przygotowania zupy z makaronem tagliatelle i chrupiącymi smażonymi listkami szałwi.

  • Risotto z borowikami

    Grzyby- jesienne skarby lasu- pozwalają na przygotowanie pysznych dań, a nawet deserów!  Tym razem proponuję Wam przepis na pyszne risotto z borowikami, możecie je również zastąpić innymi grzybami.