KobiecePorady.pl

Wegański humus z cieciorki i rzodkiewki

Idealna wegańska pasta do chleba, zdrowa i smaczna. Jej podstawowym składnikiem jest cieciorka (ciecierzyca), dodatkowo wzbogacona o pastę tahini, pastę z ziaren sezamu, który zawiera mnóstwo łatwo przyswajalnego wapnia, dużo cenniejszego od tego, które znajduje się w mleku lub nabiale. Rzodkiewka, czosnek i kumin, ułatwiający trawienie, uzupełniają tę zdrową kompozycję. Możecie z powodzeniem podać tę pastę na wielkanocne śniadanie.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Wykwintna sałatka z buraczków z cykorią i orzechami

    Tę sałatkę na pewno polubią wszystkie weganie i wegetarianie oraz wszystkie osoby lubiące zdrowe sałatki i oczywiście czerwone buraczki. Jest prosta a zarazem wykwintna, podana z uprażonymi pestkami dyni, orzechami włoskimi oraz delikatnym dipem buraczkowo-pomarańczowym. Możecie ją również podać na wielkanocny stół. Przygotowując ją zainspirowałam się przepisem znanego francuskiego szefa kuchni Régisa Marcona, którego restauracja posiada trzy gwiazdki Michelin.    

  • Wybierz TE składniki diety, dzięki którym Twoja skóra odżyje

    Skarżysz się na problemy z cerą? Być może Twoja skóra jest strasznie sucha, może wręcz przeciwnie, tłusta z wypryskami. Używasz drogich kremów i nic? Zastanów się nad tym, czy składniki diety dobrze działające na skórę znajdują się w Twoim menu czy też może ich brakuje! Wszak bardzo ważnym jest, by TE produkty pojawiały się na Twoim stole!

  • Zapiekanka z tuńczykiem, selerem naciowym i serem cheddar

    Pyszna zapiekanka z tuńczykiem, z dodatkiem selera naciowego i sera cheddar. Może również posłużyć jako farsz do naleśników. Zachęcam Was gorąco do jej spróbowania.

  • Wykwintna sałatka z buraczków z cykorią i orzechami

    Tę sałatkę na pewno polubią wszystkie weganie i wegetarianie oraz wszystkie osoby lubiące zdrowe sałatki i oczywiście czerwone buraczki. Jest prosta a zarazem wykwintna, podana z uprażonymi pestkami dyni, orzechami włoskimi oraz delikatnym dipem buraczkowo-pomarańczowym. Możecie ją również podać na wielkanocny stół. Przygotowując ją zainspirowałam się przepisem znanego francuskiego szefa kuchni Régisa Marcona, którego restauracja posiada trzy gwiazdki Michelin.